Συνδυάζοντας διακοπές και φύση

Τη δυνατότητα σε τουρίστες από 55 ετών και άνω να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους σε μήνες που δεν υπάρχει τουριστική αιχμή, γνωρίζοντας τη φύση και συμμετέχοντας σε δραστηριότητες της υπαίθρου, δίνει το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα «Meet Nature» που ήδη υλοποιείται στα Χανιά.
Η συγκεκριμένη δράση χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία μεταξύ 80 προτάσεων που είχαν κατατεθεί σε όλη την Ευρώπη, ενέκρινε τις 8 – μεταξύ των οποίων και αυτή των Χανίων.

Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα του προγράμματος θα παρουσιαστούν την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου σε ειδική ημερίδα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου όπως έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη.

«Ο δήμος Χανίων συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Meet Nature το όποιο οδηγεί στην επαφή με την ποικιλομορφία της φύσης. Αυτό που ενδιαφέρει τον δήμο είναι η βελτίωση της τουριστικής προβολής, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η προώθηση των επισκεπτών σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και κυρίως η γνωριμία με την εντυπωσιακή ενδοχώρα του δήμου Χανίων που προσφέρει “δυνατές” εμπειρίες. Το τουριστικό προϊόν στον δήμο μας είναι βασική πηγή οικονομίας και σε συνάρτηση με τη φύση που διαθέτουμε, μας κάνει απόλυτο τουριστικό προορισμό» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Συντονιστής του προγράμματος για τα Χανιά είναι ο Σταύρος Πατεράκης.

AΠΕ

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress