“Συμφέροντα που ποντάρουν στην εμπλοκή της διαπραγμάτευσης”

Για συμφέροντα που ποντάρουν στην εμπλοκή της διαπραγμάτευσης και σε πρόωρες εκλογές, έκανε λόγο, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης, επισημαίνοντας ότι ορισμένοι έφθασαν στο σημείο να εμφανίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκ. Παυλόπουλο, ως οπαδό της δραχμής.

«Έφθασαν στο σημείο να εμφανίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος είναι γνωστός για τις απόψεις του, διότι προέρχεται από τον πολιτικό στίβο και από το χώρο της ΝΔ ως οπαδό της δραχμής» είπε ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στην εκπομπή “Δεύτερη Ανάγνωση” και πρόσθεσε ότι οι πολίτες δεν θέλουν την οπισθοδρόμηση, την αναμπουμπούλα και τις πρόωρες εκλογές «απλώς για να ξανάρθουν στα πράγματα η οικογένεια Μητσοτάκη, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και αυτοί που μας οδήγησαν σ’ αυτό το μαύρο χάλι».

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, είπε ότι η συμφωνία, κατά τον επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, υπάρχει ήδη κατά 95%, κατά την Κομισιόν κατά 99% και τόνισε οι δυσκολίες που οδηγούν στις καθυστερήσεις οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ζητά ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής να ενεργοποιείται και στην περίπτωση που οι αποκλίσεις στα δημοσιονομικά θα είναι επί τα βελτίω. «Ο δεύτερος λόγος που αν δεν κλείσουμε τη Δευτέρα 9 Μαΐου και χρειαστεί ίσως να πάμε μια δύο βδομάδες αργότερα είναι ακόμη γιατί οι δανειστές δεν τα έχουν βρει μεταξύ τους για την ελάφρυνση του χρέους» επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά μπαίνει στο τραπέζι της συμφωνίας το ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

ΑΠΕ

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress