Συγκέντρωση: Πως θα την αποκτήσετε

Το να συγκεντρωθείτε σε μια εργασία δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Οι αποσπάσεις που μπορεί να δεχτείτε μπορεί να είναι πολλές, από τους συναδέλφους σας στη δουλειά, μέχρι μια ειδοποίηση στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Διαβάστε, λοιπόν, δύο πολύ απλούς τρόπους για να μπορείτε να συγκεντρώνεστε ευκολότερα σε ό,τι κι αν κάνετε.

συγκέντρωση 1

  • Δημιουργείστε μια συνήθεια: Εάν, για παράδειγμα, έχετε να τελειώσετε ένα project σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξασκηθείτε στο να δημιουργήσετε μια συνήθεια στη συγκέντρωση. Για παράδειγμα, εάν είστε πρωινός άνθρωπος, μην πιέζετε τον εαυτό σας να εργαστείτε ξενυχτώντας το βράδυ και το αντίστροφο. Δημιουργήστε, λοιπόν, μια συνήθεια και θα δείτε ότι η συγκέντρωση θα είναι πολύ ευκολότερη.

συγκέντρωση 2

  • Ακούστε μουσική: Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Stanford, το μυαλό και η μουσική συνδέονται. Εάν, λοιπόν, πρέπει να συγκεντρωθείτε άμεσα σε κάτι, ακούστε μουσική, η οποία έχει την ικανότητα να ενισχύει τη συγκέντρωση και να βελτιώνει τη μνήμη. Παράλληλα, απομονώνει τους εξωτερικούς ήχους και μπορείτε να συγκεντρωθείτε ευκολότερα και να έχετε, μάλιστα και καλύτερα αποτελέσματα.

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress