“Στόχος η συγκρότηση μιας ευρείας προοδευτικής σοσιαλδημοκρατικής παράταξης, η οποία τοποθετείται αυτόνομα και αυτοτελώς απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ”

Δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη το σχέδιο της Πολιτiκής Διακήρυξης, το οποίο θα συζητηθεί και θα εγκριθεί στη Προγραμματική Συνδιάσκεψη, το προσεχές Σαββατοκύριακο.

 

Στόχος, όπως αναφέρεται, είναι η συγκρότηση μιας ευρείας προοδευτικής σοσιαλδημοκρατικής παράταξης, η οποία τοποθετείται αυτόνομα και αυτοτελώς απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Πιστεύει ότι η ιστορική σύζευξη των σοσιαλιστικών αξιών με τη δημοκρατία και τον πολιτικό και κοινωνικό φιλελευθερισμό αποτελεί το θεμέλιο της σύγχρονης προοδευτικής πρότασης, της ανάγκης για ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσημο. Αποτελεί τον ισχυρό πόλο εξουσίας απέναντι στον πόλο της συντήρησης και του οικονομικού φιλελευθερισμού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θεωρεί αχρείαστο να γίνουν εκλογές και επιδιώκει μια νέα ισορροπία ανάμεσα στο κράτος, την αγορά και την κοινωνία, μπορεί να γίνει το έναυσμα για την ανάπτυξη και να θωρακίσει τη δημοκρατία. και θα ενισχύσει την ίδια την οικονομική ανάπτυξη.

 

Προτείνει τη «μετάγγιση» ριζικών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που θα κινούνται στο τετράπτυχο «Δημοκρατία – Αλληλεγγύη – Ανάπτυξη – Κοινωνική Συνοχή».

 

Για την πορεία της Ε.Ε και γενικότερα της Ευρώπης, επισημαίνεται ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιδιώκει την προοδευτική μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, στην κατεύθυνση της ομοσπονδιοποίησης και ισχυρό κοινωνικό πρόσημο. Κάνει λόγο για νέα ευρωπαϊκή συνθήκη, και τονίζει ότι σ’ αυτό το ρευστό και επικίνδυνο περιβάλλον, η Ελλάδα πορεύεται χωρίς πυξίδα. Ο δρόμος για την χώρα, θα πρέπει να είναι ασφαλής και βιώσιμος – δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκός, διακηρύσσεται.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, επικρίνει επίσης τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γιατί αναίρεσε τα όποια θετικά βήματα των προηγούμενων χρόνων και για το ότι εμφανίζεται ως ο θερμότερος θιασώτης της μνημονιακής συνταγής. Μιλάει για την ανάγκη της χώρας από ένα ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, για τον ριζοσπαστικό και κοινωνικά δίκαιο εκσυγχρονισμό της. .

 

Για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να αλλάξει πρωτίστως το Σύνταγμα, μέσω της διαδικασίας αναθεώρησης, με συντακτικό περιεχόμενο που θα ανοίξει το κεφάλαιο της Δ’ Ελληνικής Δημοκρατίας.

ΑΠΕ

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress