Στο προσκήνιο η καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών

Προγραμματική σύμβαση συνεργασίας για τη στήριξη της καλλιέργειας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, υπέγραψε το Επιμελητήριο Τρικάλων με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό “Δήμητρα”.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του επιχειρηματικού φορέα, απόρροια σχετικής ημερίδας τον περασμένο Μάιο, εξετάστηκε η δυνατότητα υποστήριξης της καλλιέργειας στα Τρίκαλα, στοχεύοντας στην αξιοποίηση των αυτοφυών ειδών της ευρύτερης περιοχής και ειδικότερα της συλλογής, διατήρησης αλλά και μοριακής ταυτοποίησης των σημαντικότερων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, όπως της ρίγανης, του σιδερίτη και της μέντας.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η σημασία τόσο της εξασφάλισης υγιούς και πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού φυτικού υλικού για τις συγκεκριμένες καλλιέργειες, όσο και της κατάρτισης όσων παραγωγών θελήσουν να ακολουθήσουν τις νέες καλλιέργειες και να ασχοληθούν παράλληλα και με την μεταποίηση.

Προς αυτή την κατεύθυνση, συμφωνήθηκε να συνταχτεί άμεσα προγραμματική σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου και του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “Δήμητρα”, με τη στήριξη και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Γιαγιάκος με τη διευθύντρια του φορέα Αθανασία Βραντζα, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης και η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “Δήμητρα” Ελένη Δρ. Μαλούπα

AΠΕ

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress