Στην τελική ευθεία η κυβερνητική πρόταση για την συμφωνία

Ο Μάιος προβλέπεται ένας ιδιαίτερα δύσκολος μήνας για το κυβερνητικό επιτελείο καθώς θα πρέπει εφόσον κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές να τακτοποιήσει στο εσωτερικό της χώρας το καυτό θέμα του ασφαλιστικού αλλά και του φορολογικού.

Σε περίπτωση συμφωνίας στο Eurogroup της 9ης Μαΐου, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης των 5,7 δισ. ευρώ και τότε η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες ώστε να ξεκινήσει επιτέλους η συζήτηση για την μείωση του χρέους.

Το “εμπόδιο” που πρέπει οπωσδήποτε να ξεπεράσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι τα προληπτικά μέτρα που απαιτεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και που η κυβερνητική πρόταση για την δημιουργία ενός μηχανισμού που θα ελέγχει και θα διορθώνει αυτόματα τις κρατικές δαπάνες, θεωρούν από το Μέγαρο Μαξίμου ότι θα “αντισταθμίσει” και θα ικανοποιήσει το ΔΝΤ.

Τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί και θα τακτοποιηθούν και οι τελευταίες νομικές λεπτομέρειες για τον μηχανισμό αυτό για να παρουσιαστεί από την ελληνική πλευρά στους δανειστές.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στην χθεσινή του επίσκεψη στην Φρεγάτα “Αδριάς” , τόνισε ότι η Ελλάδα αφήνει τα δύσκολα πίσω και πρόσθεσε:

 «Στην οικονομική κρίση, με αξιοπρέπεια σταθήκαμε όρθιοι. Υπερασπιστήκαμε έως το τέλος την ευρωπαϊκή ενότητα, αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και στο προσφυγικό υπερασπιστήκαμε την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό σε μια εποχή που η Ευρώπη, μήτρα αυτών των ιδεών, δείχνει να τις ξεχνά».

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress