Στην τελική ευθεία για το κρίσιμο Eurogroup

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο κυβερνητικός σχεδιασμός λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της 9ης Μαΐου, προκειμένου να κλείσει με επιτυχία η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης. Η κυβέρνηση θέλει το συντομότερο δυνατό να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές προκειμένου να αποδεσμευτεί η επόμενη δόση και να ξεκινήσει η συζήτηση για την μείωση του χρέους.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνηση επεξεργάζεται τρόπους προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ελληνική πρόταση προς τους θεσμούς για τον μηχανισμό ελέγχου των κρατικών δαπανών, σε περίπτωση που το πρόγραμμα παρεκκλίνει από την αρχική συμφωνία, και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η πρόταση αυτή θα έχει θετική ανταπόκριση και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να αποφευχθεί η ψήφιση των προληπτικών μέτρων κάτι το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου έχει απορρίψει.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, την επόμενη εβδομάδα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ πρόκειται ναπροτείνει μια συνάντηση  των υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης που θα συμμετέχουν οι Τσακαλώτος, Σόιμπλε και Σαπέν. Στην συνάντηση θα βρίσκονται και οι εκπρόσωποι των δανειστών προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο στην ελληνική οικονομία.

newmail.gr newsroom

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress