Στο ξενοδοχείο που κοιμάστε ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές χώρες!

To ξενοδοχείο Arbez στο μικρό χωριό La Cure ανήκει διοικητικά σε δύο χώρες, στην Γαλλία και την Ελβετία και ίσως είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στον κόσμο, που ανάλογα σε ποιο δωμάτιο του ξενοδοχείου μείνετε, μπορείτε να επιλέξετε σε ποια χώρα από τις δύο θέλετε να βρίσκεστε! Το ξενοδοχείο χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα λίγα χρόνια πριν από την χάραξη των καινούργιων συνόρων με αποτέλεσμα να βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα με το κτίριο να χωρίζεται στις δύο χώρες. Το ξενοδοχείο επίσης έχει δύο διαφορετικές διευθύνσεις, μια στην Γαλλικά πλευρά και μια στην Ελβετική, αφού οι δύο δρόμοι που βρίσκονται μπροστά και πίσω από το ξενοδοχείο ανήκουν στις δύο διαφορετικές χώρες!

h1 h2

Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το ξενοδοχείο ως προσωρινό καταφύγιο για αυτούς που κατάφερναν να αποδράσουν από τα Γερμανικά στρατεύματα, όπου και διέμεναν στην αριστερή πλευρά που άνηκε στην ουδέτερη Ελβετία!

h4

Σήμερα το ξενοδοχείο είναι μια επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρηση που συνεχίζει την παράδοση του διαιρεμένου ξενοδοχείου, με κάθε δωμάτιο να είναι διακοσμημένο ανάλογα με την χώρα που βρίσκεται ενώ μερικά δωμάτια που είναι ακριβώς πάνω στο χώρισμα των δύο κρατών να έχουν στη μισή τους πλευρά σύμβολα της Ελβετίας και στην άλλη μισή της Γαλλίας, με το Conde Nast Traveler να γράφει ότι σε αυτό το ξενοδοχείο μπορεί το κεφάλι σου να βρίσκεται στη Γαλλία αλλά τα πόδια σου στην Ελβετία!

h3

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου είναι απόλυτα εναρμονισμένο με αυτήν την χωροταξική ιδιαιτερότητα, καθώς σερβίρει παραδοσιακά φαγητά και από τις δύο χώρες, με το τυρί και την σοκολάτα να έχουν τον πρώτο λόγο!

Πηγή φώτο: daily mail

h5 h6 μαιν

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress