Σήμερα έρχεται η κόκκινη Πανσέληνος!

Σήμερα θα έχουμε την πανσέληνο του Ιουνίου που συμπίπτει με το θερινό ηλιοστάσιο που εγκαινιάζει πλανητικά και την έναρξη του καλοκαιριού! Στο βόρειο ημισφαίριο όπου ανήκει και η Ελλάδα σήμερα ξεκινάει το καλοκαίρι ενώ στο νότιο ημισφαίριο (Αυστραλία κτλ) ξεκινάει ο χειμώνας.

Σήμερα ο ήλιος θα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο στον ουρανό και η ημέρα θα έχει την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους. Το χρώμα που θα έχει σήμερα το φεγγάρι θα φαίνεται κόκκινο σε πολλές χώρες και το κόκκινο χρώμα του φεγγαριού έχει συνδεθεί με θρύλους και παραδόσεις σε πολλές χώρες του κόσμου..

re2

Οι Ινδιάνοι που είχαν εγκατασταθεί στην Αμερική, έδιναν σε κάθε πανσέληνο του χρόνου και από ένα παρατσούκλι με την πανσέληνο του Ιουνίου να την ονομάζουν κόκκινη πανσέληνο καθώς τότε ξεκινούσε και η εποχή που καλλιεργούσαν τις φράουλες!

 

654

Στην Ευρώπη το κόκκινο χρώμα της πανσέληνου αποδίδεται στον ζεστό καιρό, και την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού. Κατά την διάρκεια της ανατολής του φεγγαριού σήμερα που θα ξεκινήσει στις 20.46 το φεγγάρι θα φαίνεται κατακόκκινο στον ορίζοντα και όσο ανεβαίνει ψηλά θα το κόκκινο χρώμα θα δώσει την θέση του στο χρυσαφί και κίτρινο χρώμα..

 

eeee

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress