Ριχάρδος Γ’

Από 24 Οκτωβρίου για 20 παραστάσεις

 

στο Σύγχρονο Θέατρο

 

Στο ρόλο του Ριχάρδου η Καίτη Κωνσταντίνου

Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς

 

 

 

“Ποιον φοβούμαι;

Τον εαυτό μου;

Άλλος κανείς δεν είναι εδώ.

 

Αυτό το πνεύμα τιμάει η παράσταση «Ριχάρδος Γ’» σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά, η οποία συνεχίζεται για 2η χρονιά απο 24 Οκτωβρίου στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου.

Σε έναν κόσμο που καταρρέει, ο Ριχάρδος Γ΄, με τους μηχανισμούς εξουσίας και τον αέναο κύκλο του αίματος να φορτίζεται με νέες σημασίες και αλήθειες, μπορεί να κυνηγάει την εξουσία ως παιχνίδι – πρόφαση για να γκρεμίσει κάθε έννοια ηθικής και νομιμότητας, αποκαλύπτοντας την κενότητα των περιεχομένων τους. Μιας ηθικής που έγινε απλώς και μόνον για να παραβιάζεται και μιας νομιμότητας που λειτουργεί ως νομιμοφάνεια.

Η Καίτη Κωνσταντίνου, οικεία ως τηλεοπτικο προσωπο και απόμακρη ως σαιξπηρικός Ριχάρδος Γ’, συνθέτει το καταλληλότερο πλάσμα για  να αποκαλύψει την κενότητα και την υποκρισία της εξουσίας. Απόλυτα συνειδητά διεκδικεί την εξουσία, ως παιχνίδι μόνον αυτοπραγμάτωσης, για να την εκχυδαϊσει ανελέητα στα μάτια μας.

Ως πλάσμα ακραία μοναχικό, ιδιαίτερα γοητευτικό, απόλυτα εμμονικό στον κύκλο του αίματος, καταργώντας κάθε έννοια συνείδησης, ως φορέας μιας μονοσήμαντης δράσης εγκλημάτων, αξιοποιεί με ευφυή δυναμισμό τα τρωτά των μηχανισμών και των εκπροσώπων της εξουσίας για να τους εγκλωβίσει στην κενότητά τους. Η ικανότητα να πυροδοτεί την εξουσία ανακηρύσσει τον Ριχάρδο  της Κωνσταντίνου σε έναν ιδιότυπο αντι-εξουσιαστή.

Γύρω από τον Ριχάρδο σε ομόκεντρους κύκλους 14 πρόσωπα της σαιξπηρικής τραγωδίας γίνονται συνεργοί του και θύματα στην πορεία ανέλιξής του στο θρόνο.

 

 

Ριχάρδος Γ’

του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

 

Στο Σύγχρονο Θέατρο

24 Οκτωβρίου – 27 Δεκεμβρίου

 

Μετάφραση: Κ. Καρθαίος

Διασκευή: Σάββας Κυριακίδης

Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς

Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Μουσική: Κώστας Βόμβολος

Κίνηση: Αλίκη Καζούρη

Σχεδιασμός Μακιγιάζ: Αχιλλέας Χαρίτος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάκης Μεζόπουλος

 

 

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (σε αλφαβητική σειρά):  Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη,  Γιώργος Βουβάκης,  Θωμάς Γκαγκάς, Καίτη Κωνσταντίνου,  Γιάννης Λεάκος, Μιχάλης Μουλακάκης, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου.

Παραστάσεις:

Δευτέρα & Τρίτη στις 9μμ

 

Διάρκεια παράστασης:

2 ώρες

 

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική Είσοδος : 15 ευρώ

Φοιτητικό, Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 10 ευρώ

 

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45, Γκάζι

 

Προπώληση Εισιτηρίων:

210 34 64 380

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress