ΡΑΤΣΕΤ & ΚΛΑΝΚ

ΡΑΤΣΕΤ & ΚΛΑΝΚ

RATCHET & CLANK

Με τις Φωνές των:

ΡΑΤΣΕΤ Γιώργος Ματαράγκας

ΚΛΑΝΚ Νίκος Νίκας

ΚΟΥΑΡΚ Ανδρέας Ευαγγελάτος

ΝΤΡΕΚ Δημήτρης Σάρλος

ΔΡ. ΝΕΦΑΡΙΟΥΣ Χάρης Βεραμόν

ΜΠΡΑΞ Γιώργος Σκουφής

ΚΟΡΑ            Ινώ Στεφανή

ΕΛΑΡΙΣ Στεφανία Φιλιάδη

Η ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΝΛΕΪ Ειρήνη Τσίγκα

ΓΚΡΙΜΡΟΘ  Θανάσης Ζερίτης

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΣΟΛΑΝΑ Στέλιος Ψαρουδάκης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ Νίκος Παπαδόπουλος

ΝΤΑΛΑΣ Νίκος Παπαδόπουλος

Ακούγονται Επίσης: Μιχάλης Γκίνος, Γεωργία Ιωαννίδου

 

Μετάφραση: Δημήτρης Σάρλος

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Ειρήνη Τσίγκα

Η μεταγλώττιση έγινε στα στούντιο Sierra Post
Σκηνοθεσία:  Κέβιν Μουνρό, Τζέρικα Κλέλαντ

Σενάριο: Τι Τζέι Φίξμαν, Κέβιν Μουνρό, Τζέρι Σουάλοου

Παραγωγή: Μπραντ Φόξχόβεν, Κιμ Ντέντ Γουάις, Ντέιβιντ Γολ
Φωτογραφία: Άντονι Ντι Νίνο
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Τζέιμς Γουντ Γουίλσον

Μοντάζ: Μπρέιντεν Όμπερσον
Μουσική: Έβαν Γουάις
Διάρκεια: 94’
Ημερομηνία Εξόδου: 28 Απριλίου
Διανομή: Tanweer

 

Main Trailer – https://youtu.be/wl4o7QLHpEg

Facebook Page – https://www.facebook.com/tanweergreece

 

Η υπόθεση

 

Ο Ράτσετ και ο Κλανκ, δύο απίθανοι ήρωες, πρέπει να σταματήσουν έναν μοχθηρό εξωγήινο, τον Πρόεδρο Ντρεκ, πριν καταστρέψει όλους τους πλανήτες του γαλαξία Σολάνα. Ο Ράτσετ είναι ο τελευταίος του είδους του – ένας αθώος ‘Λόμπαξ’ που μεγάλωσε μόνος του χωρίς οικογένεια. Ο Κλανκ είναι ένα μικροσκοπικό, αλλά πανέξυπνο ρομπότ. Όταν οι δυο φίλοι θα ανακαλύψουν ένα επικίνδυνο όπλο ικανό να καταστρέψει ολόκληρους πλανήτες, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους Ρέιντζερς του Γαλαξία για να σώσουν τον κόσμο. Στην πορεία θα μάθουν τι σημαίνει ηρωισμός, φιλία αλλά και τη σημασία της αυτοθυσίας.

Το «Ράτσετ & Κλανκ» είναι βασισμένο στο δημοφιλές video game του Sony PlayStation.

 

 

Πληροφορίες για την Ταινία

 

Ετοιμαστείτε για την πιο περιπετειώδη και ξεκαρδιστική sci-fi βόλτα στον πλανήτη! Ο Ράτσετ, το αξιαγάπητο Λόμπαξ, με τα μεγάλα αυτιά, πάντα ονειρευόταν να γίνει προστάτης – φύλακας του Γαλαξία. Και είναι πανέτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνεται και να παρατήσει για πάντα το βαρετό συνεργείο διαστημόπλοιων στο οποίο δουλεύει, όταν μαθαίνει ότι ο Κουάρκ θέλει να στήσει μία ομάδα Μαχητών που ευθύνη τους θα είναι να προστατεύουν τον Γαλαξία. Δυστυχώς όμως, ο Κουάρκ αποφασίζει ότι δεν κάνει γι αυτή την δουλειά και ότι δεν διαθέτει τη στόφα για να γίνει ήρωας. Εν τω μεταξύ, ο ραδιούργος Ντρεκ καταστρέφει τον πλανήτη Tenemule με ένα απλό φύσημα του ολοκαίνουριου αποπλανητοποιητή του. Εκείνο το βράδυ, ο Κλανκ έχοντας καταφέρει να ξεφύγει από τον κλοιό των ανδρών του Ντρεκ, ξυπνά τον Ράτσετ και του φέρνει την είδηση ότι ο Ντρεκ θέλει να σκοτώσει όλους τους Μαχητές, και να καταστρέψει το ηλιακό σύστημα. Με τον υπερφίαλο και τυφλωμένο από τον εγωισμό του Κουάρκ, οι ζωές εκατομμυρίων βρίσκονται στα χέρια του Ράτσετ και του έμπιστου συντρόφου του Κλανκ.

Βασισμένη, στο θρυλικό, best-seller videogame της Sony Computer Entertainment, η μεγάλου μήκους ταινία Ράτσετ & Κλανκ θα προσθέσει κινηματογραφικούς φαν στους εκατομμύρια λάτρεις του ομώνυμου ηλεκτρονικού παιχνιδιού.

 

Στον πλανήτη Veldin, ο Ράτσετ κολλημένος στην τηλεόραση, παρακολουθεί τον Κουάρκ και την ομάδα των διαγαλαξιακών του Μαχητών και ονειρεύεται να γίνει ένας από αυτούς. Εν τω μεταξύ, καθώς δουλεύει στο συνεργείο του Γκρίμροθ, βάζει λάθος ασφάλειες στο διαστημόπλοιο του κ. Μίκρον, καταστρέφοντάς το σχεδόν ολοκληρωτικά. Παρόλο που ο  Γκρίμροθ είναι έξαλλος μαζί του, ο Ράτσετ τον καταφέρνει να του δώσει άδεια για να περάσει τη δοκιμασία και να μπει στην ομάδα του Κουάρκ. Όμως, δυστυχώς τον απορρίπτουν.

Ο Ντρεκ, που ηγείται της βιομηχανίας Ντρεκ, δίνει εντολή στον στρατηγό Βίκτορ και σε μία ομάδα Μπλαργκς, να εκτοξεύσουν έναν αποπλανητοποιητή προς τον πλανήτη Tenemule και να τον καταστρέψουν. Ο Ντρεκ για να φτιάξει το κέφι του Βίκτορ, που διψάει για ακόμα περισσότερη δράση, του αποκαλύπτει ότι ο επόμενος στόχος τους είναι ο πλανήτης που προστατεύεται από τους Μαχητές του Κουάρκ. Ταυτόχρονα, καλεί τον Δρ. Νεφάριους, που έχει εφεύρει ένα όπλο για να καταστρέφει πλανήτες, και έχει στη διάθεσή του δολοφονικά ρομπότ που μπορούν να προκαλέσουν χάος στον Γαλαξία και να σκοτώσουν όλους τους Μαχητές.

Ένα από τα ρομπότ του Νεφάριους, ο Κλανκ καταφέρνει να ξεφύγει χρησιμοποιώντας μία κάψουλα διαφυγής. Βρίσκει τον Ράτσετ που εκείνο το βράδυ επιστρέφει σκασμένος από το συνεργείο. Ο Κλανκ προσγειώνεται έξω από το σπίτι του Ράτσετ και του εξιστορεί όλα όσα έχει μάθει, ότι δηλαδή ο Ντρεκ και ο Νεφάριους σχεδιάζουν να επιτεθούν στους Μαχητές. Ο Ράτσετ επισκευάζει τον Κλανκ και στη συνέχεια τον οδηγεί στο αρχηγείο τους, στο διαστημόπλοιο Micron. Ο Ντρεκ και ο στρατός του κάνουν την εμφάνισή τους και ξεσπάει μεγάλη μάχη.

Χρησιμοποιώντας ένα μαγνητικό όπλο, ο Ράτσετ καταφέρνει να κολλήσει όλα τα ρομπότ πάνω στην εξωτερική επιφάνεια του διαστημόπλοιού του και στη συνέχεια, με τους υπολογισμούς του Κλανκ, τα ρίχνει στο διάστημα και τα “προσγειώνει” στο διαστημόπλοιο του Βίκτορ. Το διαστημόπλοιο καταστρέφεται, αλλά ο Βίκτορ  καταφέρνει να το σκάσει. O Ράτσετ ανακηρύσσεται ήρωας και μπαίνει και επισήμως στην ομάδα των Μαχητών, απολαμβάνοντας τη διασημότητά του.

Ο Ντρεκ ξεσπά στο Βίκτορ, ενώ ο Νεφάριους προτείνει να προσπαθήσουν να κερδίσουν τους Μαχητές χτυπώντας τους «από μέσα». Ο Κουάρκ και η ομάδα των Μαχητών του εκπαιδεύουν τον Ράτσετ και ο Κλανκ συνεργάζεται με την Ελάρις στο κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Βίκτορ ζητά από τον Νεφάριους να ανατινάξουν τον πλανήτη των Μαχητών, όμως εκείνος δεν συμφωνεί.

Στο μεταξύ, η Ελάρις και ο Κλανκ ανακαλύπτουν ότι από κάθε πλανήτη στον οποίο έχει επιτεθεί ο Ντρεκ λείπει ένα κομμάτι. Ο Κουάρκ δεν δίνει την απαραίτητη προσοχή σε αυτό το στοιχείο και επιμένει να επιτεθεί αμέσως στον Ντρεκ. Συγκεντρώνει τους Μαχητές προκειμένου να εισβάλουν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του Ντρεκ. Όμως ο Ντρεκ τους έχει στήσει παγίδα. Τους επιτίθενται δεκάδες ρομπότ που κρατούν όμηρο τον Κουάρκ και του ζητούν να προδώσει τους Μαχητές αν θέλει να σώσει την περιουσία του. Και τον πείθουν χωρίς μεγάλη δυσκολία.

Ο Ράτσετ οργανώνει αντεπίθεση ενώ ο Κλανκ και η Ελάρις κατευθύνονται στο στρατηγείο για να ολοκληρώσουν την έρευνα τους. Όπως αποδεικνύεται, ο Ντρεκ σκόπευε να χρησιμοποιήσει κομμάτια από τους πλανήτες που κατέστρεφε για να φτιάξει τον τέλειο πλανήτη. Ο Νεφάριους κατορθώνει να δραπετεύσει μαζί με τον Ντρεκ, όμως ένα από τα τσιράκια του, ο ΖΕΝΤ, μείνει πίσω. Τον ανακρίνουν και μαθαίνουν ότι ο επόμενος πλανήτης –  στόχος του Ντρεκ είναι ο πλανήτης Novalis.

O Κλανκ προειδοποιεί ότι μπορεί να υπάρχει ένας ιός στο διαστημόπλοιό τους, όμως ο Ράτσετ δεν του δίνει σημασία. Ο Κουάρκ συναντιέται κρυφά με τον Ντρεκ και τον Νεφάριους και απενεργοποιούν το διαστημόπλοιο των Μαχητών. Εκείνοι ανίσχυροι πλέον πέφτουν θύματα βίαιης επίθεσης πριν ο Κλανκ καταφέρει να απενεργοποιήσει  τον ιό και να τους βοηθήσει να ανακτήσουν την άμυνα τους.

Ο Ράτσετ επιμένει να συγκρουστεί με τον Ντρεκ, ο οποίος τον αποκρούει και εξατμίζει τον πλανήτη Novalis. Ο Κλανκ ενημερώνει ότι ο Novalis εκκενώθηκε πριν την καταστροφή. Η Ελάρις και ο Κλανκ αποκρυπτογραφούν τα στοιχεία που έχουν βρει στο εργαστήριο του Νεφάριους και ανακαλύπτουν ότι ο στόχος του Νεφάριους είναι ν’ ανατινάξει ολόκληρο το ηλιακό σύστημα, προκειμένου να υπονομεύσει τους Μαχητές. Ο Ράτσετ στέλνει αυτήν την πληροφορία στον Ντρεκ, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με τον Νεφάριους, που τον μετατρέπει σε πρόβατο και τον στέλνει στον “τέλειο” πλανήτη του.

Τελικά ο Κουάρκ πείθεται να ξεσκεπάσει τον Νεφάριους. Ο Ράτσετ συγχωράει τον Κουάρκ για την προδοσία του και ανακηρύσσεται επίσημα ως Μαχητής  – ήρωας. Επιστρέφει ωστόσο στο συνεργείο του Γκριμροθ για να ολοκληρώσει κάποιες δουλειές, και ζητά από το αφεντικό του να τον συγχωρέσει.

 

Οι Σκηνοθέτες

 

Ο Κέβιν Μουνρό δεν είναι καινούριος στον κόσμο του CGI και της περιπέτειας. Έχοντας επιμεληθεί το σενάριο του TMNT, που βασιζόταν στο επιτυχημένο Teenage Mutant Ninja Turtles 2007, σκηνοθέτησε το  Dylan Dog: Dead of Night και  ήταν συμπαραγωγός  στο  Strange Magic. Επίσης, έχει υπογράψει συμβόλαιο για να γράψει και να σκηνοθετήσει τη συνέχεια του Sly Cooper, που θα είναι η πρώτη κινηματογραφική προσαρμογή του ομώνυμου blockbuster PlayStation videogame, και θα σκηνοθετήσει την ταινία Gummy Bear, όπου πρωταγωνιστεί ο John Travolta.

Η Τζέρικα Κλέλαντ ήταν Διευθύντρια Φωτογραφίας στην ταινία Space Chimps and Arthur Christmas, πριν ασχοληθεί με τον κινηματογραφικό σχεδιασμό για το Escape from Planet Earth. Έχει συναρπαστεί με την Pixar για τις κλασικές ταινίες  Finding Nemo και Toy Story 2 και στη μικρή οθόνη έχει επιμεληθεί αρκετά επεισόδια της σειράς  Animism.

 

 

Το Ράτσετ & Κλανκ franchise

 

O επικεφαλής της Insomniac Community, Τζέιμς Στ.ίβενσον, ανέφερε στο blog του PlayStation ότι ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα στο οποίο καλούνταν να απαντήσουν τα τελευταία χρόνια ήταν: “Πότε θα κάνετε ταινία το Ράτσετ & Κλανκ;”.

Το Ράτσετ & Κλανκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα best-seller videogames όλων των εποχών, στην κονσόλα  PlayStation. Διάσημο για τον έξυπνο και καρτουνίστικο χαρακτήρα του, τις διαγαλαξιακές εξερευνήσεις και το σπαρταριστό του χιούμορ, θα μπορούσε να μεταφερθεί τέλεια στη μεγάλη οθόνη. Έχει πουλήσει πάνω από 27 εκατομμύρια παιχνίδια σε όλο τον κόσμο (με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια), και από αυτά, πάνω από 10 εκατομμύρια μόνο στη Βόρεια Αμερική. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Βραζιλία και την Ιαπωνία. Από το 2002, έχουν δημιουργηθεί δεκάδες εκδοχές του, ενώ η πιο πρόσφατη αναμένεται την άνοιξη του 2016 με το λανσάρισμα του PlayStation 4.

 

 

 

Η αναμονή τελείωσε… ο Ratchet και ο Clank επέστρεψαν… και σε PS4™!

 

Διαθέσιμο σε καταστήματα και για λήψη από το PlayStation®Store, το Ratchet & Clank™ είναι ένας πλήρης ανασχεδιασμός της ιστορίας που αφηγείται το ξεκίνημα του αχτύπητου δίδυμου.
Γεμάτο με δράση, γέλιο, gadgets, όπλα και γραφικά που είναι πραγματικά εξωπραγματικά, έχει έρθει η ώρα για το Ratchet & Clank™ για PS4™.

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress