Πώς θα ορίσετε πόσο χρόνο θα ξοδεύει το παιδί σας στο PC

Ακόμα κι αν βρίσκεστε στο γραφείο, μπορείτε να μπείτε στο λογαριασμό Microsoft που έχετε δημιουργήσει για το οικογενειακό PC στο σπίτι. Έτσι, θα φτιάξετε γρήγορα-γρήγορα έναν λογαριασμό για κάθε ένα από τα παιδιά σας που χρησιμοποιούν το ίδιο PC και θα έχετε την εποπτεία της χρήσης του, από το χρόνο που θα το χρησιμοποιούν, μέχρι το πόσα χρήματα τους επιτρέπετε να ξοδεύουν στο Windows Store.

Από τον browser σε οποιονδήποτε υπολογιστή, μπείτε στο account.microsoft.com και κάντε Login με τα στοιχεία του λογαριασμού Microsoft που δημιουργήσατε στο PC σας. Δηλαδή, εισάγετε την διεύθυνση e-mail και το password που δώσατε την πρώτη φορά που στήσατε τον υπολογιστή σας στο σπίτι.

Από εκεί, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και για το παιδί σας -ίσως τώρα αποκτήσει την πρώτη e-mail διεύθυνσή του (εάν δεν έχει ήδη μια) με κατάληξη outlook.com, τώρα θα χρειαστεί να σημειώσετε login name και password γι’αυτό, κωδικούς που θα του παραχωρήσετε.

Από την ενότητα για την οικογένεια στη διεύθυνση https://account.microsoft.com/family#/ μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό παιδιού (Add a child). Από αυτή τη σελίδα της ενότητας Family, επιλέξτε Sceen time, αλλάξτε την προεπιλεγμένη ρύθμιση για απεριόριστο χρόνο και έπειτα ορίστε ανά ημέρα ή ομάδες ημερών πόσο χρόνο επιτρέπετε να χρησιμοποιεί το PC (σε πολλαπλάσια της μισής ώρας) καθώς και τις συγκεκριμένες ώρες που θα μπορεί να συμβαίνει αυτό, δηλαδή για παράδειγμα: την Κυριακή όλη μέρα, την Δευτέρα 7-8μμ, Τρίτη και Τετάρτη 6:00 με 8:00 κ.λπ.

Όπως θα δείτε από τις επιλογές στα αριστερά της ενότητας αυτής, μπορείτε να ορίσετε να λαμβάνετε ακόμα και τακτική εβδομαδιαία αναφορά για τη δραστηριότητα του παιδιού σας μέσω του λογαριασμού αυτού. Για να δείτε όμως τι επισκέπτεται online θα πρέπει να του επιβάλλετε να χρησιμοποιεί τον browser της εταιρείας ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος, δηλαδή τον Edge, μπλοκάροντας τους άλλους browser που ενδεχομένως έχετε στο PC σας. Επιθεωρήστε τις άλλες επιλογές επιτήρησης της χρήσης του οικογενειακού υπολογιστή για τους λογαριασμούς των παιδιών σας και ίσως τις βρείτε χρήσιμες τώρα ή στο μέλλον.

Σε ότι αφορά πάντως τον επιτρεπόμενο χρόνο χρήσης του υπολογιστή, σημειώστε πως δεν έχει τόση σημασία η διάρκειά του αλλά η ποιοτική αξιοποίησή του καθώς και πρωτίστως η σχέση σας μαζί του. Εάν βρείτε στην ενότητα Web browsing ότι μπορείτε να μπλοκάρετε το youtube.com, μην το κάνετε χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να εξαντλήσετε τα περιθώρια καλής συνεννόησης χωρίς την παρέμβαση των ρυθμίσεων μπλοκαρίρματος.

Πηγή: in.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress