Πως ο Αμερικάνικος στρατός έκρυψε ένα ολόκληρο αεροδρόμιο!

Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο αμερικανικός στρατός στην προσπάθεια του να κρύψει στρατηγικές μονάδες της αεροπορίας κατάφερε με ένα μοναδικό τέχνασμα να κρύψει ένα ολόκληρο αεροδρόμιο, το οποίο από ψηλά θα φαινόταν πλέον σαν μια μικρή πόλη και ταυτόχρονα να λειτουργεί επιχειρησιακά η αεροπορική βάση!

 

main1

Πριν το καμουφλάζ!

main2

Μετά το καμουφλάζ!

To στρατιωτικό αεροδρόμιο του Burbank στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, μετατράπηκε μέσα σε λίγους μήνες από ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο σε μια τυπική πόλη της δυτικής ακτής που ακόμα και από πολύ κοντά δεν μπορούσε κάποιος να δει το “μυστικό” που έκρυβε από κάτω της που ήταν ολόκληρο το αεροδρόμιο το οποίο παρέμενε επιχειρησιακό κατά την διάρκεια του πολέμου. Όλα ξεκίνησαν όταν τον Φεβρουάριο του 1942, δύο Ιαπωνικά υποβρύχια εμφανίστηκαν στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, και βομβάρδισαν μια πλατφόρμα πετρελαίου που τροφοδοτούσε με καύσιμα μεγάλο τμήμα του αμερικανικού στρατού στην δυτική ακτή.

 

ai21 ai22 ai213

Τότε ήταν που το αμερικανικό πεντάγωνο αποφάσισε να προχωρήσει στον σχεδιασμό καμουφλαρίσματος της αεροπορικής βάσης του Burbank, καθώς ήταν μια από τις πιο σημαντικές βάσεις της αμερικανικής αεροπορίας και βάση των αεροσκαφών Douglas που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Με την βοήθεια εκατοντάδων εξειδικευμένων τεχνιτών, ξεκίνησε το καμουφλάρισμα ολόκληρης της βάσης με την συνδρομή ακόμα και των μεγαλύτερων στούντιο του Hollywood (Disney, FOX, Paramount) , που με την τεχνογνωσία τους βοήθησαν στην κατασκευή σκηνικών που από ψηλά θα έδιναν την εικόνα μιας κανονικής πόλης.

 

ai321 ai341 ai2231

Μέσα σε λίγους μήνες ολόκληρο το αεροδρόμιο είχε κρυφτεί κάτω από μια ψεύτικη πόλη, με ψεύτικα δέντρα, ψεύτικα αυτοκίνητα και δρόμους και φυσικά ψεύτικα σπίτια και εκκλησίες!

Πηγή

 

ai22333 eee nik321 nikl1

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress