Πως να ανανεώσετε το χώρο σας εύκολα και οικονομικά

Η διακόσμηση του σπιτιού αποτελεί το Α και το Ω για τη διάθεση, καθότι ο προσωπικός χώρος του καθενός είναι ένας από τους χώρους που περνάει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς του. Επομένως, οι αλλαγές στο σπίτι μπορούν να μας αλλάξουν ριζικά τη διάθεση, όμως μπορεί να αποβούν δύσκολες, χρονοβόρες και πολύ ακριβές. Διαβάστε, λοιπόν, 7 τρόπους για να αλλάξετε το σπίτι σας, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

  • Ανανεώστε την κουζίνα σας, ανανεώνοντας το ψυγείο σας: Το ψυγείο είναι, συνήθως, το σημείο όπου “εκτίθενται” παιδικές ζωγραφιές, οικογενειακές φωτογραφίες και σημειώματα. Για μια πιο “συμμαζεμένη” όψη του ψυγείου, που θα αλλάξει ριζικά και την όψη της κουζίνας σας, μια εύκολη και οικονομική ιδέα είναι να εκτυπώσετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες με τους φίλους ή την οικογένειά σας και να τις κολλήσετε με πολύχρωμη ταινία στο ψυγείο σας. Φροντίστε, βέβαια, όλες οι φωτογραφίες να έχουν το ίδιο σχήμα, για ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα.

χώρος 1

  • Αλλάξτε τα καλύμματα του κρεβατιού σας: Για να αλλάξει άμεσα η διάθεση και το υπνοδωμάτιό σας, ένας πολύ απλός τρόπος είναι να αλλάξετε το κάλυμμα του κρεβατιού σας. Προτιμήστε ένα κάλυμμα διπλής όψεως, το οποίο θα μπορείτε να αλλάζετε κάθε φορά που θα βαριέστε. Αγοράστε, επίσης, μαξιλάρια σε χρώματα που να ταιριάζουν με το δωμάτιό σας και δείτε τη διάθεση σας να ανανεώνεται στη στιγμή!

χώρος 2

  • Χρησιμοποιείστε ταπετσαρίες: Οι λευκοί – συνήθως – τοίχοι που έχουν τα υπνοδωμάτια, μπορεί να γίνουν πολύ εύκολα βαρετοί. Αντί, λοιπόν, να μπαίνετε στη διαδικασία του βαψίματος, χρησιμοποιείστε απλώς ταπετσαρίες σε όποιο χρώμα και σχέδιο επιθυμείτε. Προτιμήστε η ταπετσαρία σας να είναι στο χρώμα του μπεζ, το οποίο θα δώσει ζεστασιά στο χώρο σας, στο χρώμα του λευκού, το οποίο έχει χαλαρωτική διάθεση, ενώ παράλληλα συνδυάζεται πολύ εύκολα με άλλα χρώματα, ή σε κάποια απόχρωση του μπλε, το οποίο θα σας δημιουργήσει ένα χώρο ξεκούρασης και στυλ.

χώρος 3

  • Ανανεώστε το καθιστικό σας, χρησιμοποιώντας μαξιλάρια: Το να ανανεώσετε το καθιστικό σας αγοράζοντας έπιπλα δεν είναι καθόλου οικονομικό και πολύ χρονοβόρο, έως ότου καταλήξετε στα κατάλληλα. Μπορείτε, λοιπόν, να δημιουργήσετε τον πιο όμορφο χώρο του σπιτιού σας, αλλάζοντας απλώς μαξιλάρια και καλύμματα. Συνδυάστε, μάλιστα, διαφορετικά μοτίβα και υφάσματα, για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα.

χώρος 4

  • Αλλάξτε πετσέτες μπάνιου: Οι πετσέτες του μπάνιου, καθότι χρησιμοποιούνται και πλένονται συχνά, φθείρονται πολύ εύκολα. Εάν θέλετε, λοιπόν, να ανανεώσετε το μπάνιο σας, ανανεώστε απλώς τις πετσέτες σας. Μπορείτε να προτιμήσετε τις καινούριες πιο λεπτές πετσέτες που υπάρχουν στην αγορά, οι οποίες είναι εξίσου απορροφητικές, μοντέρνες, πολύ πιο μαλακές και δε φθείρονται τόσο εύκολα όσο οι κανονικές. Επομένως, θα τις έχετε για πολύ παραπάνω.

χώρος 5

  • Φτιάξτε τη δική σας “τέχνη”: Τι καλύτερο από το να “γεμίσετε” έναν άδειο τοίχο με κάτι που έχετε φτιάξει μόνοι σας; Δε χρειάζεστε ιδιαίτερο ταλέντο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας καμβάς, μπογιές και λίγη φαντασία και δημιουργήστε έναν πίνακα – έργο τέχνης.

χώρος 6

  • Αλλάξτε τη βιβλιοθήκη σας: Αντί να έχετε τα βιβλία σας στη βιβλιοθήκη, στη σειρά, όπως συνήθως, τοποθετήστε ανάμεσα διάφορα διακοσμητικά, όπως φυτά, λουλούδια, κουτιά και διακοσμητικά, ώστε να ανανεώσετε άμεσα την όψη της βιβλιοθήκης σας.

χώρος 7

Το πιο σημαντικό tip είναι να χρησιμοποιήσετε πολύ φαντασία και να δημιουργήσετε έναν χώρο που θα κάνει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, να νιώθετε όμορφα και άνετα σε αυτόν!

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress