Πως βάφεται ο βασιλιάς των αιθέρων..

To να βάψεις ένα δωμάτιο στο σπίτι σου είναι μια απλή υπόθεση και δεν χρειάζεται τις περισσότερες φορές παραπάνω από λίγες ώρες.. το να βάφεις όμως ένα ολόκληρο αεροσκάφος και ειδικά το μεγαλύτερο αεροσκάφος του πλανήτη τότε μιλάμε για μια διαφορετική ιστορία..

paint

 

main111

Το Airbus Α380 είναι το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος του πλανήτη, με συνολικό μήκος 73 μέτρα και με ένα άνοιγμα φτερών που φτάνει τα 80 μέτρα, αυτό το τετρακινήτηριο αεροσκάφος κάνει αισθητή την παρουσία του τόσο στον αέρα αλλά και στις πίστες των αεροδρομίων. Το διώροφο αυτό αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 544 επιβάτες, στην οικονομική αλλά και business class, αλλά μπορεί να μετατραπεί ολόκληρη η καμπίνα σε οικονομική με μικρότερες θέσεις και τότε η χωρητικότητα του αυξάνεται στα 853 άτομα!

εμ22 εμ22ρρ εμε

 

Τι γίνεται όμως όταν ένα αεροσκάφος τέτοιου τύπου πρέπει να βαφτεί εξωτερικά; Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους… Θα χρειαστούν τουλάχιστον 40 άτομα και σχεδόν 6.000 ώρες εντατικής και προσεκτικής δουλειάς για να βαφτεί το εξωτερικό τμήμα του αεροσκάφος, με ειδικές μπογιές που αντέχουν τις ακραίες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας που φτάνουν μέχρι και -50 βαθμούς Κελσίου όταν το αεροσκάφος ταξιδεύει στα 43.000 πόδια..

 

ccd ese

Singapore Airlines suites, a first class seat bed with door on board the first Airbus A380 superjumbo which arrived at the Changi International Airport in Singapore 17 October 2007.  The first Airbus A380 superjumbo landed in Singapore, as the countdown began for next week's maiden commercial flight of the biggest passenger airliner ever built. AFP PHOTO/ROSLAN RAHMAN (Photo credit should read ROSLAN RAHMAN/AFP/Getty Images)

 

To βάψιμο του αεροσκάφους γίνεται σε πέντε στρώματα, και χρησιμοποιείται παραπάνω από 700 κιλά μπογιάς για να βαφτεί ολόκληρο. Μετά από 15 μέρες το αεροσκάφος των 430 εκατομμυρίων ευρώ είναι πλέον έτοιμο για απογείωση…

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress