Προσφορά ευτυχίας

Πολλά πράγματα μπορούν να μας προσφέρουν ευτυχία, χωρίς πολλούς κόπους και πολλή διεργασία. Ένα ωραίος γλυκός λόγος, που μέσα του κλείνει τρυφερότητα και καλοσύνη. Ένα αληθινό αγκάλιασμα αγάπης χωρίς βιασύνη. Ένα βλέμμα στοργής. Ένα φίλημα ζωής. Ένα χάδι με ένα όμορφο αστείο που εκφράζει ευγένεια ψυχής και μεγαλείο. Η προσφορά ενός λουλουδιού που συνοδεύεται με την αθωότητα μικρού παιδιού.

Ακόμη μια λέξη συμπόνοιας, την ώρα της καταφρόνιας. Ένα αυθόρμητο αγνό γέλιο, που ηχεί στην ατμόσφαιρα σαν ευαγγέλιο. Ένα ατένισμα μαγευτικής ανατολής και δύσης, ή της καταστόλιστης πανέμορφης φύσης. Μια νοερή προσευχή που σε οδηγεί σε θεία έκσταση. Μια προσφορά ανιδιοτελής χωρίς ανταλλάγματα ιδιοτελή.

Αλλά και χίλια-δύο άλλα πράγματα καθημερινά όμορφα και απλά, χαρίζουν αληθινή χαρά και ευτυχία πηγαία και προσφέρονται εντελώς δωρεάν με άφθονη προθυμία.

Αρκεί να θέλεις και εσύ να είσαι δέκτης και πομπός τέτοιων γεγονότων και μηνυμάτων, για να νιώθεις άνθρωπος ευτυχισμένος και αληθινός εκ των πραγμάτων. Και μην ξεχνάς αυτό που αποτελεί τη βάση της ευτυχίας. Η ευτυχία είναι τριπλός καρπός, αρμονικής συνεργασίας του εσωτερικού σου κόσμου με τον Δημιουργό σου και Θεό σου, έπειτα με τη φύση και τέλος με τον συνάνθρωπο σου. Αυτό είναι το σύμπαν σου. Σε αυτά και με αυτά δούλευε ασταμάτητα τον πολύπτυχο εαυτό σου για να πετύχεις τον ύψιστο πανευτυχή αιώνιο της ζωής σκοπό σου. Την ανάβαση στον ουρανό σου, που αποτελεί και την αιώνια αληθινή ευτυχία της ύπαρξης σου. Καλή επιτυχία στην αληθινή ευτυχία.

 

Τιμόθεος Κιλίφης

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress