Ο 14χρονος που αρνήθηκε να πουλήσει για 30 εκατ. δολάρια την εταιρεία του!

Ο Τείλορ Ρόζενταλ, από την Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών είχε μια ιδέα που έκανε μεγάλες εταιρείες να παραμιλάνε πως δεν το σκέφτηκαν πρώτες και έσπευσαν να προσφέρουν στον 14χρονο ιδρυτή μιας start – up εταιρείας το ποσό των τριάντα εκατομμυρίων δολαρίων, προσφορά που ο Τέιλορ αρνήθηκε!

Η ιδέα του Τέιλορ ήταν τόσο απλή αλλά τελικά αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι τα απλά είναι ίσως και τα πιο δύσκολα.. γιατί απλά τα προσπερνάμε ως πολύ απλά! Η ιδέα του ήταν να δημιουργήσει αυτόματους πωλητές ιατρικών ειδών πρώτης ανάγκης.. Ο ίδιος πήγαινε συχνά σε αγώνες baseball και έβλεπε τους εκατοντάδες αυτόματους πωλητές, που πουλούσαν από αναψυκτικά, σνακ μέχρι και ρούχα της αγαπημένης του ομάδας. Σκέφτηκε λοιπόν ότι με τόσο συνωστισμό, αν ποτέ συνέβη ένα μικρό ατύχημα, μια γρατζουνιά, η κάτι το οποίο δεν θα χρειαζόταν μεταφορά σε νοσοκομείο, δεν υπήρχε πουθενά στο γήπεδο ένα φαρμακείο για να προμηθευτεί κάποιος βασικά ιατρικά είδη πρώτης ανάγκης.

 

Με το που κοινοποίησε μέσω διαδικτύου την ιδέα του, και αφού πρώτα την είχε κατοχυρώσει, κατάφερε μέσα σε λίγε ημέρες να συγκεντρώσει σχεδόν 100.000 δολάρια από υποψήφιους επενδυτές για την πρωτότυπη ιδέα του! Αμέσως μετά μια μεγάλη εταιρεία στον χώρο της ιατρικής περίθαλψης, η οποία μέχρι και σήμερα παραμένει άγνωστο ποια είναι, του προσέφερε 30 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει τα δικαιώματα της ιδέας του. Ο ίδιος αρνήθηκε γιατί τα έσοδα που θα προσκομίσει από την μοναδική του ιδέα θα είναι πολύ περισσότερα..

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress