Ο Χαχά, η Χιχί και το αερόστατο της ειρήνης

 Ο Χαχά και η Χιχί είναι δυο χαρωπά αδέρφια που αποφασίζουν να ταξιδέψουν με ένα αερόστατο για να ανακαλύψουν τον κόσμο, για να μοιραστούν τη χαρά τους με τους άλλους. Σε αυτό το μαγικό τους ταξίδι θα γνωρίσουν τον Πέπε για να διαπιστώσουν ότι όλα τα παιδιά της γης δεν ταξιδεύουν για να διασκεδάσουν… Για να διαπιστώσουν ότι κάποια παιδιά μπορεί να ταξιδεύουν γιατί δεν μπορούν να γυρίσουν στο σπίτι τους, γιατί στην πατρίδα τους γίνεται πόλεμος… Όπως στην πατρίδα του Πέπε.  Ο Χαχά και η Χιχί θα μετατρέψουν το αερόστατο στο οποίο έχουν επιβιβαστεί για να κάνουν το γύρο του κόσμου σε αερόστατο της Ειρήνης. Μέσα από διάφορες περιπέτειες και με οδηγό το χάρτη που τους φτιάχνει ο νέος τους φίλος, ο Πέπε, θα φτάσουν στην πατρίδα του από όπου, με τη βοήθεια των παιδιών – θεατών, θα κατορθώσουν να διώξουν τον Πόλεμο. «Ο Χαχά και η Χιχί και το αερόστατο της Ειρήνης» είναι μια παράσταση που πλησιάζει τα παιδιά με τρυφερότητα για να τους μιλήσει για ένα φαινόμενο σκληρό όπως ο πόλεμος και η προσφυγιά. Δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να προβληματιστούν με τρόπο ευχάριστο και σύγχρονο σε ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαιτέρως την ελληνική επικαιρότητα καθώς και να ευαισθητοποιηθούν, μέσα από διάφορα επιμέρους θέματα, σε ζητήματα όπως η διχόνοια στο οικογενειακό περιβάλλον, η έλλειψη επικοινωνίας, η ματαιοδοξία του σημερινού καταναλωτικού ανθρώπου, η ανάγκη αναζήτησης ενός βαθύτερου σκοπού στη ζωή.  Η παράσταση βασίζεται σε πρωτότυπη ζωντανή μουσική ενώ διαθέτει πλούσια κινησιολογία. Με βασικά συστατικά το χιούμορ, τη φαντασία και την αισιοδοξία οι δημιουργοί της παράστασης φιλοδοξούν να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά το μήνυμα της ειρήνης, της φιλίας, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.
Λίγα λόγια από τη συγγραφέα και σκηνοθέτη του έργου…
 Ο Χαχά και η Χιχί αντιπροσωπεύουν για μένα την καθαρή σκέψη και την αγνή και γεμάτη φαντασία ενεργητική μας διάθεση για τη ζωή. Είναι απλή, καθαρή και αποτελεσματική. Τα πάντα μπορούν να λυθούν, αρκεί να το θέλουμε, και να νιώθουμε ελεύθεροι και καθαρή σαν τα παιδιά. Τα παιδιά επικοινωνούν ελεύθερα, σκέφτονται ελεύθερα και έχουν αξιοπρέπεια και δύναμη, οι μεγάλοι έχουν γνώση αλλά και πολλά εμπόδια, σταματήματα, συμφέροντα, φόβους και πρέπει! Πως θα μπορούσαμε να ξαναδούμε τα πράγματα όπως η Χιχί και ο Χαχά, που το μόνο που τους νοιάζει είναι να κάνουν τον κόσμο χαρούμενο; Έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και μεγαλοσύνη καθώς θέλουν να δώσουν, όπου νιώθουν πως αυτό θα ωφελήσει και όχι επειδή σκέφτονται ότι αυτό θα τους φέρει κέρδος, φήμη, δόξα, ένα “όνομα” στην αγορά κλπ…
Τεχνικά ήταν μια δύσκολη δουλειά, καθώς τα πάντα έγιναν από την αρχή, κείμενο, μουσική, τα πάντα… όμως αντλούσαμε  δύναμη από το ίδιο το έργο, μιλάμε για την ειρήνη, την επικοινωνία, την χαρά της ζωής. Και φυσικά από την  πίστη μας ότι θα επηρεάσουμε , σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μικρούς και μεγάλους να ακολουθήσουν και αυτοί με τη σειρά τους τον δρόμο για έναν καλύτερο κόσμο… Είμαστε αφελής;  Ή μήπως υπερβολικά στοχαστικοί; Δεν ξέρω… πάντως τα δώσαμε όλα και γι’ αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη και την πίστη στην πρόταση που τους έκανα… Το αποτέλεσμα θα το κρίνετε εσείς, αλλά η δουλειά έχει γίνει!!!
Άννα Σ. Τζίμα
Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες!
 Η νέα παιδική παράσταση της ομάδας Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη, μιλάει στα παιδιά για τη φιλία, την επικοινωνία, τα συναισθήματα, την αλήθεια, την προσφυγιά, τον πόλεμο και την ειρήνη με τρυφερότητα και χιούμορ, με θεατρικές εκπλήξεις και καινοτομίες…. Όλη η μουσική της παράστασης, ακόμα και τα ηχητικά εφέ υλοποιούνται ζωντανά στη σκηνή δίνοντας στην παράσταση έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό χαρακτήρα.
 Γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο μόνο, τιμούμε τη μητέρα που γιορτάζει και της κάνουμε δώρο το δικό της εισιτήριο!!!
 Για κρατήσεις: 210 3464903, 210 3464002
 Εισιτήρια: : Ατομικά: 10 €. Οικογενειακά (3 – 6 άτομα): 8 €. Ομαδικά (άνω των 6 άτομα): 7 €. Ανέργων: 6 €. Μέλη των Μορφών Έκφρασης: 6 €.
 Σάββατο 7  και Κυριακή 8 Μαϊου στις 6:30 μ.μ.
 Επόμενες παραστάσεις: Σάββατο 14, 21 Μαΐου, Κυριακή 15, 22 Μαΐου 2016
 
Θέατρο Μορφές Έκφρασης: Αλκμήνης 13, Κ.Πετράλωνα
Συντελεστές: 
 Κείμενα – σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
 Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
 Κίνηση – χορογραφίες: Γιάννα Μελλά
 Ενδυαματολογία: Βάγια Νικολακοπούλου
 Σκηνικά : Κατερίνα Ψαραδέλη
 Παίζουν:
Αλέξης Έντμαν, Γεωργία Κουκά, Αλίκη Ζωγράφου, Θανάσης Μάκος, Γαβρήλος Χατζηβασιλείου

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress