Ο φάρος που έγινε ξενοδοχείο!

Θεωρείται το “πιο μοναχικό” ξενοδοχείο της Γερμανίας, και όχι άδικα αφού το Roter Sand Hotel, είναι ένας φάρος που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τις ακτές της Μπρεμερχάφεν, με το πρωτότυπο ξενοδοχείο να υποδέχεται πελάτες τα τελευταία 15 χρόνια όταν και έγινε η ριζική ανακαίνιση του φάρου των 125 ετών σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο για τολμηρούς επισκέπτες που επιθυμούν την απόλυτη απομόνωση στη μέση του ωκεανού!

faros1 faros-esoteriko

Ο φάρος Rotter Sand κατασκευάστηκε το 1885 και για την εποχή του ήταν ένα πολύ πρωτοποριακό τεχνικό έργο καθώς ήταν από τις πρώτες θαλάσσιες κατασκευές σε μια θάλασσα βάθους 30 μέτρων. Για περισσότερα από 100 χρόνια ο φάρος βοηθούσε σημαντικά στις θαλάσσιες συγκοινωνίες στην περιοχή, προσφέροντας σημαντική ασφάλεια σε μια περιοχή όπου η ομίχλη και οι θυελλώδεις άνεμοι είναι ένα συχνό φαινόμενο. Στα τέλη του 1960 ο φάρος είχε αρχίσει να παρουσιάζει σημαντικά στατικά προβλήματα λόγω της διάβρωσης από το θαλασσινό νερό και χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν είκοσι χρόνια γραφειοκρατίας προκειμένου να περάσει στα χέρια ιδιωτών οι οποίοι ανακαίνισαν τον φάρο ενισχύοντας σημαντικά την ολόκληρη την κατασκευή και μεταμορφώνοντας το εσωτερικό του σε ένα ξεχωριστό ξενοδοχείο!

faros-exterior faros-exterior1

Ο φάρος- ξενοδοχείο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και έξι άτομα, και διαθέτει μια μεγάλη κουζίνα όπου οι ένοικοι μαγειρεύουν μόνοι τους το φαγητό τους, ένα σαλόνι με απεριόριστη θέα στο απέραντο γαλάζιο, καθώς και δύο μπάνια. Η τιμή για ένα τριήμερο στο ιδιαίτερο αυτό ξενοδοχείο ξεκινάει από τα 400 ευρώ το άτομο και αν ο καιρός αγριέψει υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μείνετε αποκλεισμένοι μέχρι να ηρεμήσει η θάλασσα..

faros-solar-panel

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress