Ο σκύλος που συμμετείχε στον αγώνα των 250 χιλιομέτρων!

Ένα αδέσποτο σκυλί στην Κίνα βρέθηκε κατά λάθος πριν λίγους μήνες στη μέση ενός αγώνα 250 χιλιομέτρων που διασχίζει την έρημο Γκόμπι που  καλύπτει τμήματα της βόρειας και βορειοδυτικής Κίνας και της νότιας Μογγολίας, με τους δρομείς που συμμετέχουν να φτάνουν στα όρια της αντοχής τους με τις ιδιαίτερα ακραίες συνθήκες που επικρατούν στην αφιλόξενη έρημο κατά την διάρκεια του αγώνα!

dgo25 dog23

Ο Dion Leonard ένας μαραθωνοδρόμος από τη Σκωτία, την ώρα του αγώνα και περίπου στη μέση της μεγάλης απόστασης συνάντησε δίπλα σ’ ένα δέντρο το συμπαθητικό τετράποδο, το οποίο με το που τον είδε άρχισε να τρέχει δίπλα του φτάνοντας στο σημείο να καλύψει μαζί του και τα 37 χιλιόμετρα που ήταν και ο ημερήσιος στόχος του αθλητή! Το συμπαθητικό κουτάβι, το οποίο του έδωσαν και το όνομα Gobi,  όταν ξεκινούσε πάλι ο νέος του φίλος τον αγώνα έτρεχε πάλι δίπλα του με τις συνθήκες στην έρημο να γίνονται ολοένα και πιο ακραίες με τον υδράργυρο να χτυπάει κόκκινο.. Τότε οι διοργανωτές αποφάσισαν να κάνουν ένα μοναδικό δώρο στον σκύλο.. Βλέποντας ότι δεν ήθελε με τίποτα να αποχωριστεί τον δρομέα από την Σκωτία, τον μετέφεραν μαζί με τα αυτοκίνητα συνοδείας μέχρι την επόμενη στάση ξεκούρασης των αθλητών όπου και τον περίμενε με ανυπομονησία!

dgo33 dog22

Την τελευταία μέρα του επίπονου αγώνα, ο Leonard ήθελε να τερματίσει μαζί με τον σκύλο τον συναρπαστικό αγώνα, και αφού έτρεξαν παρέα σχεδόν 5 χιλιόμετρα στην έρημο έφτασαν μαζί στην γραμμή του τερματισμού, με τον αθλητή να δηλώνει ότι ο σκύλος θα ταξιδέψει μαζί του μέχρι την Σκωτία και θα γίνει το νέο μέλος της οικογένειας του καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει τον Gobi μόνο του στην έρημο!

dog24 dog221 sog1

Πηγή: bringgobihome

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress