«Ο “κόφτης” δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί»

«Ο δημοσιονομικός “κόφτης” είναι ένας μηχανισμός που δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup. «Κάναμε μια προσπάθεια να μην υπάρχει σημαντική επιβάρυνση στους “πιο κάτω”» είπε ο υπουργός Άμυνας, μιλώντας στον ΣΚΑI.

Αναφερόμενος στην εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τη συμφωνία του Eurogroup για περικοπές, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι δαπάνες δεν είναι μόνο για οπλικά συστήματα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αποπληρωμής και εκσυγχρονισμού παλαιότερων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Αναφερόμενος στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή μείωση θητείας, δεν είναι αυτό το επίδικο».

Σχετικά την προσφυγική κρίση  επισήμανε πως από την Ειδομένη έχουν αποχωρήσει 2.000 με 3.000 μετανάστες. «Άκουσα τον αρμόδιο υπουργό και συμφωνώ μαζί του ότι το επόμενο διάστημα η Ειδομένη θα εκκενωθεί» είπε, επικαλούμενος δηλώσεις του κ. Μουζάλα. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της διαχείριση της καθημερινότητας των προσφύγων, με θέματα όπως αναθεώρηση των συμβάσεων με κέτερινγκ και σύναψης νέων συμβάσεων για να αντιμετωπιστούν οι ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των μουσουλμάνων.
ΑΠΕ

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress