Ο καφές σύμμαχος κατά της παχυσαρκίας

Σύμφωνα με νέα επιστημονικά στοιχεία ο αγαπημένος καφές μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από το να μας ξυπνάει το πρωί!

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, διαπίστωσαν ότι μια μόνο κούπα καφέ αρκεί για να ενεργοποιηθεί το καφέ λίπος, που στο άκουσμα και μόνο της λέξης λίπος έρχονται αρνητικοί συνειρμοί, με τη διαφορά όμως ότι το καφές λίπος είναι ένας σύμμαχος μας στην προσπάθεια μας να αδυνατίσουμε. Το καφέ λίπος περιέχει μιτοχόνδρια τα οποία παράγουν ζέστη και καίνε ενέργεια με αποτέλεσμα να φεύγει το λευκό λίπος που ευθύνεται για την παχυσαρκία αλλά και την ανάπτυξη διαβήτη.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports , η καφεΐνη έχει μια άμεση επίδραση στην ενεργοποίηση του καφέ λίπους. Το καφέ λίπος θεωρούνταν ότι υπήρχε μόνο στα νεογέννητα μωρά αλλά μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι και οι ενήλικες διαθέτουν καφέ λίπος, το οποίο εν αντιθέσει με το λευκό λίπος που μας παχαίνει, το καφέ λίπος παίζε σημαντικό ρόλο στην μεγαλύτερη καύση θερμίδων στον οργανισμό μας , μέσω της θερμότητας.

Οπότε την επόμενη φορά που θα απολαύσετε τον καφέ σας – με μέτρο πάντα η ζάχαρη- , να είστε σίγουροι ότι με κάθε γουλιά που πίνετε, ένας ολόκληρος μηχανισμός καύσης θερμίδων ενεργοποιείται για το καλό σας!

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress