Ο γάτος από το Ιράκ που χάθηκε στην Ελλάδα και βρήκε τους ιδιοκτήτες του στη Νορβηγία!

Αυτή η απίθανη ιστορία ενός γάτου  που έφυγε με τους ιδιοκτήτες του  από το Ιράκ, για να βρεθεί λίγους μήνες μετά στην Λέσβο και μετά από συντονισμένες προσπάθειες να βρεθεί πάλι με την οικογένεια που τον φροντίζει την Νορβηγία, συνέβη πριν από λίγους μήνες και απέδειξε για ακόμα μια φορά την δύναμη που έχουν τα μέσα κοινωνική δικτύωσης όταν χρησιμοποιούνται για καλό σκοπό.

δια33

Εθελοντές που εργάζονται στο νησί της Λέσβου, βρήκαν τον γάτο τρομαγμένο και σε άθλια κατάσταση στο λιμάνι του νησιού και αμέσως τον πήγαν σε ένα καταφύγιο ζώων που υπάρχει στο νησί, δίνοντας του μάλιστα και το όνομα “Δίας”. Τότε ήταν που κάποιοι εθελοντές θυμήθηκαν ότι λίγες μέρες πριν βρουν τον Δια στο λιμάνι του νησιού, υπήρχε μια οικογένεια από το Ιράκ που έψαχνε τον γάτο και ταίριαζε απόλυτα στην περιγραφή που είχαν δώσει. Η οικογένεια έπρεπε να φύγει άμεσα από το νησί αφήνοντας πίσω της τον αγνοούμενο γάτος της οικογένειας.

δια1

Οι εθελοντές τότε έστησαν μια ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού της οικογένειας του Δία, δημιουργώντας μάλιστα και σελίδα στο Facebook, που κοινοποιήθηκε μέσα σε λίγες ώρες σχεδόν σε όλους τους πρόσφυγες που βρίσκοντας στο νησί και είχαν έρθει από το Ιράκ.

διασ21

Οι μέρες περνάγανε αλλά δεν υπήρχε κανένα νέο για τους ιδιοκτήτες του Δία, και λόγω της δημοσιότητας που είχε πάρει στο facebook η υπόθεση του βρέθηκε μια οικογένεια για να τον φιλοξενήσει στο Βερολίνο! Έτσι ο Δίας βρέθηκε στο Βερολίνο και μετά από δύο εβδομάδες διαμονής του στην Γερμανική πόλη, τα καλά νέα ήρθαν από το Facebook, ότι η οικογένεια από το Ιράκ βρισκόταν πλέον στην Νορβηγία και ενημερώθηκε μέσω της ομάδας στο Facebook για τον αγνοούμενο γάτο!

διασ321

Για ακόμα μια φορά ο πολυταξιδεμένος γάτος μπήκε στο αεροπλάνο για να συναντήσει μετά από μήνες την οικογένεια του. Το κόστος των εισιτηρίων το οποίο ανέλαβαν  εξ΄ ολοκλήρου  οι εθελοντές που συμμετείχαν σε όλη αυτή την συντονισμένη προσπάθεια έφτασε τα 800 ευρώ!

 

 

 

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress