Ο ήρωας της Συρίας!

Τα τελευταία πέντε χρόνια ο 44χρονος Σύριος Rami Ahmad έχει αφιερώσει τη ζωή του βοηθώντας τα παιδιά στο Χαλέπι να ξεπεράσουν το ψυχολογικό σοκ από τον τρόμο του πολέμου και των καθημερινών βομβαρδισμών της πόλης.

O Rami γεννήθηκε στο Χαλέπι, και μετακόμισε με την οικογένεια του στην Φινλανδία στις αρχές της δεκαετίας του 90. Το 2012 όταν και ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία αποφάσισε ότι ήταν καθήκον του να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του και να βοηθήσει τα παιδιά που βίωναν τον τρόμο του πολέμου. Στην αρχή ξεκίνησε να αγοράζει μικρά παιχνίδια και να τα μοιράζει σε όλα τα παιδιά της πόλης μαζί με φαγητό και νερό προσπαθώντας να δώσει πίσω στα παιδιά την χαμένη τους αθωότητα και ένα χαμόγελο. Σύντομα ο Rami έγινε γνωστός στην περιοχή ως και ο “Άγιος Βασίλης της Συρίας” με τον ίδιο να φέρνει σε καθημερινή βάση διαφορετικά παιχνίδια στα παιδιά της βομβαρδισμένης πόλης. Μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει περισσότερες από 30 φορές μέχρι το Ελσίνκι προκειμένου να επισκεφτεί την οικογένεια του αλλά κυρίως να αγοράσει παιχνίδια για τα παιδιά της Συρίας, με τον ίδιο να δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει να ταξιδεύει συνέχεια και να δίνει χαρά στα μικρά παιδιά μέχρι να τερματιστεί ο πόλεμος!

sdr22

Ο σύγχρονος ήρωας της Συρίας, συχνά διακινδυνεύει και την ίδια του τη ζωή προκειμένου να φτάσει μέχρι το Χαλέπι, κουβαλώντας στους ώμους του μέχρι και 80 κιλά παιχνιδιών και περνώντας μέσα από περιοχές που ελέγχονται από τζιχαντιστές, και με τον ίδιο να πρέπει κάθε φορά να επινοεί διαφορετικούς τρόπους προκειμένου να φτάσει στον προορισμό του και στην παράδοση των δώρων!

Ο ίδιος ωστόσο δηλώνει ότι αν και είναι επίσημα επικηρυγμένος από το Ισλαμικό Κράτος, θα συνεχίσει να παραδίδει τα δώρα στα μικρά παιδιά, αδιαφορώντας αν κινδυνεύει ακόμα και η ίδια του η ζωή καθώς το χαμόγελο των παιδιών είναι η πιο σημαντική επιβράβευση και για τον ίδιο αξίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον πλανήτη!

sr

Στους άμεσους στόχους του Rami είναι να συγκεντρώσει μέσω διαδικτύου το ποσό των 100,000 δολαρίων προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή ενός σχολείου κοντά στο σύνορα με την Τουρκία, μακριά από το επίκεντρο των βομβαρδισμών! Ένας σύγχρονος ήρωας που αξίζει να είναι το πρότυπο όλων την σημερινή εποχή!

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress