Ο άνθρωπος που ζει τα τελευταία 40 χρόνια σε σπηλιά!

O 79χρονος Pedro Luca από την Αργεντινή είναι ένας σύγχρονος άνθρωπος των σπηλαίων, καθώς ζει τα τελευταία 40 χρόνια μόνος του σε μια απομακρυσμένη σπηλιά της επαρχίας Tucuman της χώρας. Ο ίδιος μιλώντας σε τοπική εφημερίδα δήλωσε ότι από μικρός αναζητούσε την ηρεμία και προτιμούσε να περνάει χρόνο μόνος του.. O Pedro γεννήθηκε και μεγάλωσε σ’ ένα μικρό χωριό που βρίσκεται σε απόσταση τριών ωρών με τα πόδια από το σημερινό του “σπίτι”, και συνήθιζε από μικρός να επισκέπτεται την σπηλιά και να κάθεται με τις ώρες μόνος του, ανυπομονώντας πότε θα έρθει ο καιρός που θα καταφέρει να μείνει μόνιμα πλέον στην αγαπημένη του σπηλιά, κάτι που έκανε πραγματικότητα στα 40 του χρόνια!

cave1 cave22

Ο ίδιος δηλώνει αηδιασμένος από τους ρυθμούς της πόλης που όπως λέει χαρακτηριστικά η βία, το αλκοόλ και οι καταχρήσεις έχουν εξουσιάσει τον σύγχρονο άνθρωπο. Στην σπηλιά του, φιλοξενεί επίσης και αρκετά ζώα που του κρατάνε συντροφιά, με τις έντεκα κότες και τα δύο κατσίκια να είναι η μοναδική παρέα του σύγχρονου ερημίτη. Ο ίδιος ξυπνάει κάθε μέρα στις 3 τα ξημερώματα και αφού φάει το πρωινό του που περιλαμβάνει αυγά από τις κότες και κατσικίσιο γάλα, βγαίνει στο δάσος για να κυνηγήσει, και μερικές φορές το μήνα κατεβαίνει και μέχρι το κοντινότερο χωριό όπου τυχαίνει υποδοχή ήρωα, καθώς θεωρείται ήδη ένας θρύλος στην περιοχή! Η αγροτική σύνταξη που λαμβάνει από το κράτος, που είναι περίπου 100 δολάρια, του αρκούν για να αγοράσει τρόφιμα για αυτόν και για τα ζώα του, καθώς τα έξοδα διαβίωσης σε μια σπηλιά είναι σχεδόν μηδενικά!

cave2221 entrance

Το μοναδικό σύγχρονο αντικείμενο που έχει ο Pedro στην σπηλιά του, είναι ένα μικρό ραδιόφωνο με μπαταρίες για να ακούσει καμιά φορά τις ειδήσεις αλλά και το δελτίο καιρού.

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress