Ο άνθρωπος που έχει αποτρέψει περισσότερες από 500 αυτοκτονίες!

Μετά από 42 χρόνια υπηρεσίας στην αστυνομία του Φουκούι στην Ιαπωνία, ο Yukio Shige μετακόμισε στην παραλιακή πόλη Tojinbo, γνωστή στην Ιαπωνία για τους εντυπωσιακούς μεγάλους απότομους βράχους. Οι συγκεκριμένοι βράχοι αποτελούν έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό παράλληλα όμως διατηρούν και ένα αρνητικό ρεκόρ στις αυτοκτονίες, με εκατοντάδες θύματα κάθε χρόνο. Ο συνταξιούχος πλέον αστυνομικός τα τελευταία χρόνια περιπολεί καθημερινά όλη την ακτογραμμή, και μέχρι σήμερα έχει αποτρέψει περισσότερες από 500 αυτοκτονίες γεγονός που τον έχει κάνει δημοφιλή και ιδιαίτερα αγαπητό σε όλη την Ιαπωνία.

man1 nkl

Ο ίδιος μιλώντας σε τοπική εφημερίδα δήλωσε ότι η πρώτη αυτοκτονία που απέτρεψε ήταν το 2003, όταν εντόπισε κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού ένα νεαρό ζευγάρι που ήταν έτοιμο να πηδήξει στο κενό. Ο ίδιος τότε τους πλησίασε και μετά από αρκετή κουβέντα κατάφερε να τους μεταπείσει με το ζευγάρι να διατηρεί ακόμα και σήμερα σταθερή επικοινωνία μαζί του!

qwe

Μετά από λίγες μέρες, και κατά την διάρκεια της πρωινής του βόλτας, ο Yukio εντόπισε μια νεαρή κοπέλα στο ίδιο σημείο έτοιμη να πέσει από τα βράχια που φτάνουν μέχρι και 40 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Σε λίγα λεπτά η κοπέλα είχε πεισθεί να μην πέσει στο κενό και τότε ήταν που ο 60χρονος αποφάσισε να ξεκινήσει να κάνει καθημερινές περιπολίες στην περιοχή για να αποτρέπει παρόμοια περιστατικά!

r3

13 χρόνια αργότερα, ο φύλακας της παραλίας όπως είναι πλέον γνωστός, αποτρέπει καθημερινά μέχρι και σήμερα δεκάδες αυτοκτονίες σε μια χώρα που έχει τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στον πλανήτη!

Ο ίδιος πρωταγωνιστεί και στο παρακάτω ντοκιμαντέρ όπου και εξιστορεί τις μοναδικές του ιστορίες..

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress