Οι 5 τροφές που θα απογειώσουν την ενέργεια σας!

Αρκετοί στην προσπάθεια τους να χάσουν γρήγορα βάρος, ακολουθούν δίαιτες με ελάχιστες θερμίδες με αποτέλεσμα να μην τρώνε σε καθημερινή βάση  τις πρωτεΐνες και τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός μας και να βρίσκονται διαρκώς κουρασμένοι, αγχωμένοι και εκνευρισμένοι. Αρκετοί καταφεύγουν και σε ενεργειακά ποτά και συμπληρώματα διατροφής που μπορεί προσωρινά να δίνουν μια μικρή “ώθηση” στο σώμα μας αλλά μέσα σε λίγες ώρες η κούραση και ο εκνευρισμός θα έχουν επιστρέψει δριμύτερα..

Σας παρουσιάζουμε τις πέντε  τροφές που θα σας δώσουν την απαραίτητη ενέργεια, με τις περισσότερες από αυτές να βρίσκονται πιθανότατα ήδη στην κουζίνα σας!

Αυγά 

Τα αυγά, και συγκεκριμένα τα ασπράδια των αυγών είναι πλούσια σε βιταμίνη Β και D, που θα σας δώσουν την κατάλληλη ώθηση για ένα καλό ξεκίνημα από το πρωί. Για πρωινό μπορείτε να βράσετε 4 αυγά και να κρατήσετε μόνο τον έναν κρόκο και να φάτε τα ασπράδια από τα υπόλοιπα.

 

egg

 

Καφές

Η κλασική και δοκιμασμένη λύση του καφέ, δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας. Ο καφές όταν καταναλώνεται με μέτρο έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Μας δίνει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσει καλύτερα η μέρα μας. Προτιμήστε έναν Ελληνικό καφέ μαζί με το πρωινό σας!

κο

 

Δημητριακά ολικής άλεσης!

Τα δημητριακά ολικής άλεσης έχει αποδειχτεί ότι μειώνουν την γλυκόζη στο αίμα σας, που αυτό μεταφράζεται σε περισσότερη και σταθερή ενέργεια καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Ξεκινήστε την μέρα σας με ένα μπολ δημητριακών ολικής άλεσης και αφήστε τις φυτικές ίνες να κάνουν την δουλειά τους!

 

φεε

 

Ξηροί Καρποί και αποξηραμένα φρούτα

Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα διαθέτουν τα κατάλληλα λιπαρά, τις φυτικές ίνες αλλά και τις πρωτεΐνες για να σας κρατήσουν σε εγρήγορση όλη την ημέρα.  Δημιουργήστε ένα συνδυασμό με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα και πάρτε τα μαζί σας για ένα θρεπτικό και ενεργειακό σνακ!

 

hg

 

Νερό!

Και όμως το νερό μας δίνει ενέργεια! Πίνοντας συχνά νερό κρατάμε ενυδατωμένο το σώμα μας, και από το ποσοστό ενυδάτωσης μας εξαρτάται και το επίπεδο ενέργειας που έχουμε! Με την έλλειψη νερού μειώνεται δραματικά ο μεταβολισμός του σώματος μας, με την κούραση να εμφανίζεται αμέσως. Να πίνετε 8 με 10 ποτήρια νερό σε καθημερινή βάση, και το καλοκαίρι ακόμα περισσότερο. Είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για το σώμα σας!

was

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress