Οι συσκευασίες που τρώγονται

Οι περισσότερες συσκευασίες των προϊόντων που χρησιμοποιούμε καθημερινά στην κουζίνα μας, είναι φτιαγμένες από πλαστικό. Το πλαστικό είναι μεν ανακυκλώσιμο υλικό, όμως υπάρχουν κάποια είδη του (όπως είναι η πολύ λεπτή ζελατίνη που καλύπτει κάποια τρόφιμα), τα οποία είναι πολύ δύσκολα στην ανακύκλωσή τους, ενώ παράλληλα, προσθέτουν τοξίνες στα τρόφιμα και δεν τα προστατεύουν από την αλλοίωση.

syskeuasia

Για αυτό, μια ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ ανακάλυψε το μέλλον των συσκευασιών των τροφίμων! Πρόκειται για μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο γάλα και με την κατάλληλη επεξεργασία μπορεί να μετατραπεί σε βρώσιμη και βιοδιασπώμενη ζελατίνη, η οποία, παράλληλα, επιτρέπει στο οξυγόνο να εισέρχεται στα τρόφιμα, με αποτέλεσμα να μην χαλάνε γρήγορα. Ενώ, χάρη στις βιταμίνες και τα άλλα φυτικά πρόσθετα που μπορεί να προστεθούν στις συσκευασίες, το τρόφιμο γίνεται άμεσα πιο νόστιμο και θρεπτικό!


Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress