Οι πράσινες στέγες της Νορβηγίας

H Νορβηγία έχει παράδοση στην πράσινη ενέργεια, καθώς από τον προηγούμενο αιώνα πολλά από τα σπίτια της Σκανδιναβικής χώρας έχουν γρασίδι στην στέγη τους, σε διαφορετικές ποικιλίες και χρώματα, και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν φυτρώσει λουλούδια ακόμα και ολόκληρα δέντρα στις στέγες των σπιτιών.

ρφ2

Τα πλεονεκτήματα μια στέγης από χλοοτάπητα είναι πολλά υποστηρίζουν οι Νορβηγοί που επιλέγουν να τοποθετήσουν μια “πράσινη” στέγη στο σπίτι τους.. Λόγω του μεγάλου βάρους που έχουν σταθεροποιούν το σπίτι και  παρέχουν μια τέλεια μόνωση διατηρώντας το σπίτι ζεστό σε μια χώρα που η μέση θερμοκρασία του χειμερινούς μήνες είναι μείον τέσσερις βαθμοί..

ρφ3

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι Νορβηγοί αποφασίζουν να τοποθετήσουν χλοοτάπητα στις στέγες των σπιτιών τους, μεταμορφώνοντας κυριολεκτικά αρκετές πόλεις την Νορβηγίας σε  μικρά πρωτότυπα δάση με δέντρα και πολύχρωμα λουλούδια να ξεπετάγονται από τις στέγες των σπιτιών αντικαθιστώντας το μουντό χρώμα των κεραμιδιών.

ρφ4

Μάλιστα κάθε χρόνο διοργανώνεται και διαγωνισμός, όπου το σπίτι με την πιο πρωτότυπη στέγη κερδίζει το βραβείο του  “πράσινου” σπιτιού της χρονιάς!

ρφ4 ρφ5 ρφ6 ρφ7 ρφ8 ρφ9 ρφ10 ρφ12 ρφ15

 

9087 ολ ολ9 ολ876 ολ909 ολοι-

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress