Οι παγωμένοι κουβάδες έφεραν μια σπουδαία ανακάλυψη!

Ήταν η “μόδα” του περασμένου καλοκαιριού, με τους παγωμένους κουβάδες να πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον πάνω σε όσους συμμετείχαν σε αυτό το ιδιαίτερο πρότζεκτ, με το “Ice Bucket Challenge” να βρίσκει και χιλιάδες μιμητές ακόμα στην Ελλάδα. Το πρωτότυπο αυτό φιλανθρωπικό έργο, είχε σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την έρευνα πάνω στη Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (ALS), που  είναι μια προοδευτική νευροεκφυλιστική πάθηση που επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική στήλη.

bukc

Στην αρχή το Ice Bucket Challenge ξεκίνησε σαν πλάκα, και μέσα σε λίγες εβδομάδες είχε εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη, με ηθοποιούς του Hollywood, πολιτικούς, δισεκατομμυριούχος αλλά και απλούς πολίτες να δέχονται ένα παγωμένο κουβά νερό στο κεφάλι τους και να συνεισφέρουν χρηματικά ποσά για την έρευνα του ALS.

bucket

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος και μετά από αμέτρητους κουβάδες παγωμένων νερών, ο οργανισμός ALS ανακοίνωσε ότι αφού συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 115 εκατομμύρια δολάρια που χρηματοδότησαν την έρευνα, και μετά από εντατικές έρευνες και πειράματα, ανακαλύφθηκε το γονίδιο NEK1 που είναι κυρίως υπεύθυνο για την σπάνια αυτή ασθένεια.

fdddw

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress