Οι μυστηριώδεις βράχοι της Ιρλανδίας!

Θυμίζοντας έντονα το μνημείο Στόουνχεντζ στην Αγγλία, ο συγκεκριμένος κύκλος από μεγάλους βράχους στην Ιρλανδία αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, μ’ ένα πέπλο μυστηρίου να καλύπτει τον τρόπο κατασκευής του και την χρησιμότητα του όπως ακριβώς συμβαίνει και με το Στόουνχεντζ. Ο κύκλος του Dromberg, ή διαφορετικά γνωστός με το παρατσούκλι ” o ναός του Δρουίδη” περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τους θρύλους και τις παραδόσεις που κρύβονται πίσω από την κατασκευή του μυστηριώδους κύκλου στην μέση του πουθενά, στην εξοχή της Ιρλανδίας!

δ1 δ2

Ο πέτρινο κύκλος αποτελείται από 13 μεγάλους βράχους, που δημιουργούν έναν τέλειο κύκλο διαμέτρου 31 μέτρων, με αρκετούς από τους βράχους να έχουν χαραγμένα πάνω τους διάφορα σύμβολα της εποχής όπως σπαθιά, ποτήρια και κύκλους, με τα ίδια ακριβώς πέτρινα σύμβολα να έχουν εμφανιστεί και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο το μυστήριο γύρω από την κατασκευή του μνημείου.

δ3

Πρόσφατες έρευνες αρχαιολόγων και με την μέθοδο της ραδιοχρονολόγησης, υπολογίζεται ότι η κατασκευή του κυκλικού πέτρινου μνημείου πρέπει να έγινε περίπου στο 1100 π.Χ. Η ανακάλυψη του μνημείου έγινε το 1957 όταν οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης ένα μεγάλο πήλινο δοχείο που περιείχε τον σκελετό ενός ανθρώπου της εποχής εκείνης καθώς και ταφικό υλικό της ίδιας περιόδου..

δ4

Πηγή: urbanghostmedia

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress