Οι μοναχές του Kung Fu στο Νεπάλ!

Για πολλά χρόνια οι Βουδίστριες μοναχές στο Νεπάλ, δεν επιτρεπόταν να μάθουν καμία πολεμική τέχνη και θεωρούνταν κατώτερες από τους άντρες Βουδιστές μοναχούς, μέχρι που πριν από λίγα χρόνια ένα μοναστήρι στο βουνό Amitabha του Νεπάλ έγινε το πρώτο μοναστήρι με μοναχές που εκπαιδεύονται πλέον στο Kung Fu!

fffΌλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 15 χρόνια όταν μια ομάδα γυναικών μοναχών θεωρούσαν άδικο ότι αυτές θα έπρεπε να ασχολούνται στον ελεύθερο χρόνο τους με τη μαγειρική και την κηπουρική και να μην μπορούν να μάθουν μια πολεμική τέχνη όπως κάνουν αιώνες τώρα οι άντρες μοναχοί στο Νεπάλ. Έτσι ίδρυσαν το απομονωμένο μοναστήρι στο βουνό Amitabha, και ξεκίνησαν δειλά δειλά να προπονούνται και να εξασκούνται στο Kung Fu!

k1 k2

Σήμερα στο μοναστήρι όλες οι μοναχές μπορούν πλέον να μαθαίνουν Kung Fu, ξεκινώντας την ημέρα τους με προσευχή και μετά τις καθιερωμένες εργασίες για το μοναστήρι, ξεκινάνε οι απογευματινές εξαντλητικές προπονήσεις της αγαπημένης τους πολεμικής τέχνης. Το γυναικείο μοναστήρι του Kung Fu, έχει γίνει τόσο δημοφιλή που μοναχές ακόμα και από το Βιετνάμ θέλουν να προπονηθούν στο μοναστήρι!

k3 k9

Η προπόνηση των μοναχών περιλαμβάνει μια ώρα τρέξιμο έξω από το μοναστήρι, σε δύσβατους και κακοτράχαλους ορεινούς δρόμους και μετά ακολουθεί η καθημερινή δίωρη προπόνηση στο Kung Fu, με τις μοναχές να επιδίδονται σε εντυπωσιακές φιγούρες και εναέριες κλωτσιές! Μια μοναχή από το μοναστήρι δήλωσε σε εφημερίδα του Νεπάλ, ότι με το Kung Fu έχει βελτιωθεί πολύ η πειθαρχία της και η αυτοσυγκέντρωση της μέσα στο μοναστήρι, καθώς και ότι πλέον οι ίδιες θα μπορέσουν να υπερασπιστούν το μοναστήρι σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να τις ενοχλήσει, με διάφορα δυσάρεστα περιστατικά να έχουν συμβεί στο παρελθόν..

Newmail.gr

kund

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress