Οι καλύτερες διακοπές με τρένο στον πλανήτη!

Τα αεροπορικά ταξίδια μας πάνε γρήγορα στον προορισμό μας αλλά η αλήθεια είναι ότι χάνουμε αρκετά από την μαγεία της διαδρομής καθώς στα 35.000 πόδια μπορεί το θέαμα να είναι μοναδικό αλλά οι μεγάλες ταχύτητες δεν επιτρέπουν στον επιβάτη να απολαύσει ένα τοπίο. Τα ταξίδια με τα τρένα, έχουν φανατικούς “οπαδούς” που γυρνάνε όλο τον πλανήτη πάντα με τρένο καθώς θεωρούν ότι το τρένο σου δίνει τον χρόνο όχι μόνο να απολαύσεις το τοπίο γύρω σου αλλά και να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου..

Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο δημοφιλή ταξίδια με τρένο στον πλανήτη

Αυστραλία

Διασχίστε ολόκληρη την Αυστραλία στην πιο δημοφιλή τουριστική σιδηροδρομική γραμμή της χώρας και γνωρίστε από κοντά τα πανέμορφα τοπία της Αυστραλίας, με την γραμμή Ghan Expedition. Με αφετηρία την πόλη Ντάργουιν που είναι η πρωτεύουσα της βόρειας επικράτειας της Αυστραλίας θα καταλήξετε στην Αδελαίδα, με τα πανέμορφα πράσινα τοπία και βουνά, σε μια διαδρομή που σε κάθε στάση που κάνει το τρένο θα έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε σε οργανωμένες εκδρομές σε μοναδικά τοπία της χώρας. Το κόστος είναι 2.000 ευρώ το άτομο για 4 μέρες.

Ghan expedition_charles Darwin ghan1

 

Ελβετία

Η χώρα που αγαπάει τα τρένα.. ακόμα και η πιο σύντομη διαδρομή με τρένο στην Ελβετία είναι μια αξέχαστη εμπειρία, με τα μοναδικά τοπία και τις Άλπεις να ξεπροβάλλουν σε κάθε διαδρομή. Ωστόσο υπάρχει μια μονοήμερη εκδρομή με τρένο που αν βρεθείτε στην Ελβετία θα πρέπει σίγουρα να την προτιμήσετε. Είναι το Glacier Express , το εξπρές του παγετώνα.. που θα σας ταξιδέψει στα πιο όμορφα σημεία της χώρας διασχίζοντας πανέμορφα ορεινά χωριά και κάνοντας συχνές στάσεις για να απολαύσετε εκπληκτικά ντόπια προϊόντα.. Το κόστος για την μονοήμερη εκδρομή είναι 170 ευρώ.

βφδ γφδρ δφς

 

 

Καναδάς

 

Οι πέντε σιδηροδρομικές γραμμές – The Rocky Mountaineer – o ορειβάτης των βράχων σε ελεύθερη μετάφραση , περιλαμβάνουν διαδρομές σε ορεινά αλλά και πεδινά τοπία του Καναδά. Μπορείτε να επιλέξετε από ένα διήμερο ταξίδι και υπάρχουν διαδρομές που διαρκούν μέχρι και έντεκα ημέρες, εξερευνώντας κάθε σημείο του Καναδά.. Το κόστος για το διήμερο σιδηροδρομικό ταξίδι στα βουνά του Καναδά είναι 1.150 ευρώ.

rok6 rok42 rokmap

 

 

Orient Express

Το θρυλικό Orient Express, θα σας ταξιδέψει από το Παρίσι στην Κωνσταντινούπολη, διασχίζοντας πολλές ευρωπαικές χώρε, και κάνοντας στάσεις στη Βουδαπέστη και στο Βουκουρέστι, θα καταλήξετε μετά από έξι ημέρες στην Κωνσταντινούπολη σε ένα ταξίδι που θα σας ταξιδέψει πίσω στον χρόνο.. Η συγκεκριμένη γραμμή θεωρείται η καλύτερη και πιο πολυτελής εμπειρία ταξιδιού σε τρένο και η τιμή του εισιτηρίου ξεκινάει από 9.000 ευρώ το άτομο!

 

422 dsss fds or31 or432

 

To Orient Express της Ανατολής 

Η σιδηροδρομική γραμμή που ανταγωνίζεται σε πολυτέλεια την αυθεντική γραμμή του Orient Express, ξεκινάει από την Μπανγκόκ για να καταλήξει μετά από τέσσερις μέρες στην Σιγκαπούρη, με το τρένο θα διαθέτει πολυτελείς σουίτες για τους ταξιδιώτες και το ανοιχτό βαγόνι για να απολαύσετε το ποτό σας όταν το τρένο κόβει ταχύτητα διασχίζοντας πανέμορφα τοπία της ανατολής. Το κόστος για το τετραήμερο ταξίδι είναι 2.500 ευρώ.

εαστ εαστ4 εαστ12 εαστ44 μαπ22

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress