Οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού

Το ρόδι είναι ένα φρούτο με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες.
Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν,αποδεικνύουν τη συνεργική δράση μεταξύ των συστατικών του και ένα ευρύ φάσμα αντιοξειδωτικών και αντικαρκινικών ιδιοτήτων.
Επίσης έχει χρησιμοποιηθεί σε δερματικά προβλήματα,καρδιακές παθήσεις,διαβήτη, σε οδοντικά προβλήματα και σε δυσλειτουργία στύσης.
Η μεγάλη ποσότητα από χυμό ρόδι μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη καρκινικών όγκων,την αρτηριοσκλήρωση,να μειώσει τα συμπτώματα κατάθλιψης και την απώλεια οστικής μάζας κατά την εμμηνόπαυση.


Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες A,C και Ε,σε υδατάνθρακες,φυτικές ίνες και σε μεταλλικά στοιχεία ( ασβέστιο,κάλιο,φώσφορος,σελήνιο,μαγνήσιο).
Επίσης δεν περιέχει πολλές θερμίδες.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες που έχει το ρόδι οφείλονται στην μεγάλη ποσότητα φαινόλων που περιέχει,αλλά και στη φαινολική ουσία “πουνικαλαγίνη” που βρίσκεται μόνο στο ρόδι και στην ελαγιταγίνη,ουσία που βρίσκεται σε όλα τα μέρη του ροδιού.


Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα πιο θρεπτικά ρόδια είναι από ποικιλίες που παράγουν μικρού μεγέθους και κόκκινου χρώματος καρπούς γιατί μπορεί να έχουν μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ικανότητα.
Τα μεγάλα ρόδια είναι και τα πιο ξινά που συνήθως είναι πιο αρεστά και στον καταναλωτή.

Τίνα Παπαδάκη

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress