«Οι δεξιοί ήθελαν κόφτη, οι αριστεροί έφεραν δρεπάνι για να κόψει ό,τι εξέχει»

Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τους χειρισμούς του στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, άσκησε το πρωί ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Θεοδωράκης, δήλωσε, μεταξύ άλλων ότι «οι δεξιοί ήθελαν κόφτη, οι αριστεροί έφεραν δρεπάνι για να κόψει ό,τι εξέχει» και υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας ξέμεινε από χρήματα και ήταν υποχρεωμένος να υπογράψει ό,τι του δώσουν. Το ίδιο θα συμβεί και την άλλη εβδομάδα (σσ. στο Eurogroup στις 24 Μαΐου)».

Επίσης, σχολίασε δηκτικά παλαιότερη δήλωση του υπουργού Άμυνας και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Ο κ. Καμμένος είχε πει “θα φύγω αν δεν τελειώσουν τα μνημόνια”, η Ελλάδα υπογράφει νέα μνημόνια και κατρακυλάει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στράφηκε και εναντίον των βουλετών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σημειώνοντας: «Οι “153” είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι τους λένε και ό,τι τους επιβάλουν από το εξωτερικό… Είμαστε στη φάση του “ψηφίζουμε ό,τι μας φέρνουνε”, θα δώσουν μέχρι τέλους τη μάχη».

Με αφορμή τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, ανέφερε ότι φεύγουν οι επιχειρηματίες από την Ελλάδα και χαίρονται οι Αλβανοί, οι Βούλγαροι, οι Κύπριοι» και πρόσθεσε ότι για να προχωρήσει η χώρα χρειάζεται μία ριζική επαναστατική πολιτική, με μέτρα-τομές, όπως η απλούστευση του φορολογικού συστήματος.

«Τα προβλήματα θέλουν σύνθετες λύσεις, μελετημένες. Η κυβέρνηση προχειρογραφεί. Είδατε τι πήγε να γίνει στο Φάληρο. Πήγαν να δώσουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης την αμμουδιά, ένα σημείο που μπορεί να αξιοποιηθεί το παραλιακό μας μέτωπο… Αυτό καθρεπτίζει την αδυναμία τους να βρουν λύσεις» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

ΑΠΕ

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress