Οι 10 πιο επικίνδυνοι δρόμοι στον πλανήτη!

Το οδικό δίκτυο στην Ελλάδα με ορισμένες εξαιρέσεις, δεν θεωρείται και από τα πιο ασφαλή στην Ευρώπη. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι δρόμοι στον πλανήτη που θα έκαναν του ελληνικούς δρόμους να μοιάζουν με μια βόλτα στο πάρκο.. Ας τους δούμε..

Βολιβία, Yungas 

Ο δρόμος του θανάτου όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι πραγματικά ένας δρόμος που με το παραμικρό λάθος μπορεί να σε στείλει στον άλλο κόσμο.. Τα 20 ορεινά χιλιόμετρα που ενώνουν δύο μικρά χωριά της Βολιβίας είναι γεμάτα απότομες στροφές χωρίς να υπάρχει κανένα προστατευτικό στην άκρη του δρόμου, με την ανώτερη ταχύτητα ασφαλείας στον συγκεκριμένο δρόμο τα 20 χλμ την ώρα!

yungas-roads

 

Νεπάλ, Λεωφόρος Karnali 

 

H λεωφόρος Karnali στο Νεπάλ, διασχίζει τα Ιμαλάια, είναι από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στον πλανήτη που λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος ακόμα και οι ποδηλάτες αποφεύγουν να τον χρησιμοποιήσουν..

 

fe

 

Νορβηγία – ο δρόμος του Ατλαντικού

Δεν είναι τυχαίο που λέγεται έτσι καθώς είναι πιο πιθανό να βρεθείτε μέσα στο νερό παρά να φτάσετε στον προορισμό σας.. Κατά την διάρκεια του χειμώνα τεράστια κύματα θα σας συντροφεύουν στο ταξίδι σας..

fr

 

Σιβηρία – Ο γέφυρα του ποταμού Vitim

Η συγκεκριμένος γέφυρα  θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα περάσματα στον  στον πλανήτη, με το πλάτος του της να χωράει οριακά ένα αυτοκίνητο… και με τα νερά του παγωμένου ποταμού να σας κλείνουν το μάτι σε κάθε μέτρο που διανύετε..

ωθτ

 

Κίνα – Ο δρόμος στο τούνελ Guoliang  

Είναι γνωστός ως και ο δρόμος που δεν συγχωρεί κανένα λάθος, και κοιτάζοντας τον δεν μπορείς παρά να συμφωνήσεις με την φήμη του.. Ο δρόμος χτίστηκε κυριολεκτικά από 13 (τυχερός αριθμός..) κάτοικους ενός χωριού στην περιοχή για να τους διευκολύνει στις καθημερινές τους μετακινήσεις..

Tunnel-de-Guoliang-province-de-Henan-Chine-photo-02

 

Αλάσκα – H λεωφόρος Dalton

 

Αν έχετε παρακολουθήσει την σειρά Ice Road Truckers, στο History Channel τότε γνωρίζετε πολύ καλά τον συγκεκριμένο δρόμο, ο οποίος το καλοκαίρι λιώνει και γίνεται λίμνη… ενώ τον χειμώνα οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί στις… λακκούβες καθώς μια λακκούβα εκεί ισοδυναμεί με βουτιά στην παγωμένη λίμνη..

20128575

 

Φιλιππίνες – Λεωφόρος Commonwealth

 

Η συγκεκριμένη λεωφόρος δεν βρίσκεται στα όρη και στα άγρια βουνά… αλλά μέσα στην πόλη. Το επικίνδυνο της υπόθεσης είναι ότι διαθέτει 18 λωρίδες, χωρίς φανάρια, και χωρίς διαβάσεις για τους πεζούς, οπότε για να διασχίσει κάποιος την συγκεκριμένη λεωφόρο θα πρέπει πρώτα να έχει παρακολουθήσει πρώτα  σεμινάρια κασκαντέρ…

 

nb

 

Αφγανιστάν – Λεωφόρος Jalalabad

O αγαπημένος δρόμος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, όπου σύμφωνα με πληροφορίες τον χρησιμοποιούσε συχνά πριν χαθεί στους απομονωμένους δρόμους του Αφγανιστάν προς το κρησφύγετο του. Εκτός από το γεγονός ότι ο δρόμος είναι στενός με επικίνδυνους γκρεμούς σε κάθε στροφή, μπορείτε να έχετε την τύχη να σας κάνουν και οτο στοπ μέλη των Ταλιμπάν…

rer

 

Πακιστάν – Το πέρασμα Nanga Parbat 

 

H απόλυτη συνταγή καταστροφής είναι ο μήκους 5 χλμ δρόμος στην επαρχία του Πακιστάν, με εξαιρετικά ασταθές οδόστρωμα, πολύ στενά περάσματα και ασταμάτητες στροφές, σας υπόσχεται μια διαδρομή που θα σας θυμίσει τρενάκι λούνα παρκ..

gf

 

Βραζιλία – Δρόμος BR 116

 

H λεωφόρος του θανάτου, ονομάζεται στην Βραζιλία ο συγκεκριμένος δρόμος με το ασταθές έδαφος, την ανύπαρκτη ασφάλεια στις επικίνδυνες στροφές αλλά και τις έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή να συνθέτουν το πιο επικίνδυνο κοκτέιλ οδικής ασφάλειας..

gfr

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress