Οι αινιγματικές πόρτες των νεράιδων..

Μικροσκοπικές πόρτες έχουν γεμίσει τα τελευταία χρόνια την πόλη Ανν Άρμπορ στο Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών, με τις πόρτες για τις νεράιδες όπως είναι γνωστές να εξαπλώνονται σε κάθε γειτονιά και σε διαφορετικά και απίθανα σημεία της μικρής πόλης. Όλα ξεκίνησαν το 1993 όταν ένας μόνιμος κάτοικος της πόλης, ο Τζόναθαν Ράιτ, γραφίστας στο επάγγελμα, αποφάσισε να ανακαινίσει το πατρικό του σπίτι το οποίο είναι από τα παλαιότερα της περιοχής και είχε χρειαζόταν επειγόντως ένα αισθητικό αλλά και δομικό “φρεσκάρισμα”. Κατά την διάρκεια της ανακαίνισης, και για να διασκεδάσει τις δύο κόρες του, ο Ράιτ κατασκεύασε μια μικρή πόρτα μέσα στο σαλόνι η οποία οδηγούσε σε ένα μικροσκοπικό δωμάτιο που στο τέλος του μικρού αυτού δωματίου υπήρχε και μια δεύτερη επίσης μικροσκοπική πόρτα.

fairy-1 fairy-2

Οι κόρες του ενθουσιάστηκαν με την πρωτότυπη κατασκευή των μικροσκοπικών πορτών, και τότε ήταν που του γεννήθηκε η ιδέα να ξεκινήσει να φτιάχνει μικρές πορτούλες σε διάφορα σημεία της πόλης, και μέσα σε λίγους μήνες οι μικρές νεραιδόπορτες ξεφύτρωναν η μία μετά την άλλη σε διαφορετικά σημεία της πόλης, με τους κατοίκους της περιοχής να μην γνωρίζουν τον εμπνευστή και κατασκευαστή τους για αρκετό διάστημα καθώς τις κατασκεύαζε αργά το βράδυ για να διατηρήσει ένα μυστήριο γύρω από αυτές.

Ο Ράιτ είχε τοποθετήσει δίπλα από τις πόρτες και μικρές ταμπέλες που προειδοποιούσε του περαστικούς να αποφεύγουν να ταΐζουν τις νεράιδες.. Στους επόμενους μήνες ο ίδιος εμφανίστηκε σε τοπική εφημερίδα όπου και έδωσε μια συνέντευξη για τις μικρές πόρτες και έτσι το μυστήριο με τις νεράιδες λύθηκε.. Ωστόσο μέχρι και σήμερα έχει παραμείνει ο μύθος ότι οι πόρτες είναι οι είσοδοι των σπιτιών νεράιδων, με τα μικρά παιδιά να τοποθετούν μικροσκοπικά παιχνίδια και γλυκά για τις νεράιδες της πόλης!

fairy-3 fairy-4 fairy-5 fairy-6 fairy-7 fairy-8

Πηγές φώτο: 123

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress