Οι αινιγματικές Γραμμές της Νάσκα!

Οι μυστηριώδεις γραμμές της Νάσκα είναι αρχαία γεωγλυφικά που βρίσκονται στην έρημος Νάσκα που βρίσκεται στο Περού. Οι τεράστιες αυτές γραμμές καλύπτουν μια έκταση μεγαλύτερη των 600 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας  Κληρονομιάς της UNESCO! Σύμφωνα με γεωλόγους που έχουν μελετήσει τις γραμμές Νάσκα και τα διαφορετικά σχήματα που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την έρημο, υπολογίζεται ότι τα γεωγλυφικά έχουν δημιουργηθεί από την φυλή Νάσκα ανάμεσα στο 500π.Χ και 500μ.Χ. Τα σχήματα που σχηματίζουν οι τεράστιες γραμμές ποικίλλουν από απλά γεωμετρικά σχήματα μέχρι σχέδια πτηνών, λάμα, μαϊμούδων ακόμα και μεγάλων ψαριών, με τα μεγαλύτερα γεωγλυφικά να ξεπερνούν σε μήκος ακόμα και τα 800 μέτρα κάτι που μπορεί κάποιος να διαπιστώσει πετώντας πάνω από την περιοχή με αεροπλάνο. Το κλίμα στην έρημο Νάσκα είναι ιδιαίτερα ξηρό και η απουσία ανέμων καθιστούν το τέλειο κλίμα για να συντηρηθούν τα γεωγλυφικά σε άριστη κατάσταση ακόμα και μέχρι σήμερα.

nasca-lines5 nazca1

Τις γραμμές Νάσκα τις ανακάλυψε τυχαία ένας Περουβιανός αρχαιολόγος που είχε πάει εκδρομή στην περιοχή στα τέλη του 1920, όταν παρατήρησε περίεργους σχηματισμούς στο έδαφος, και λίγα χρόνια αργότερα καθώς η εναέρια κυκλοφορία στην περιοχή είχε αυξηθεί, ερχόντουσαν καθημερινά αναφορές από πιλότους για καινούργια τεράστια γεωγλυφικά που έβλεπαν από ψηλά, με τους αρχαιολόγους κυριολεκτικά να τρέχουν και να μην φτάνουν προκειμένου να καταγράψουν τα νέα ευρήματα! Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, στην έρημο της Νάσκα υπολογίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 1,500 γεωγλυφικά με τον αριθμό τους να αυξάνεται κάθε χρόνο!

nazca2 nazca-lines3

Οι θεωρίες γύρω από τις γραμμές Νάσκα είναι πολλές, με τους λάτρεις των εξωγήινων να κάνουν λόγο για κατασκευές που έγινα από εξωγήινα όντα που επισκέφτηκαν τη Γη και ήθελαν να αφήσουν το σημάδι τους, μέχρι και τις πιο “προσγειωμένες” θεωρίες που υποστηρίζουν ότι οι Γραμμές Νάσκα αναπαριστούν τον νυχτερινό ουρανό και τους αστερισμούς!

Newmail.gr με πληροφορίες από Wikipedia 

nazca-lines4 nazca-lines6

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress