“Μπαμπά, τι είναι offshore;”

Η Βρετανική εφημερίδα The Guardian είχε την πολύ πρωτότυπη ιδέα να δημιουργήσει μια σειρά από σκίτσα, με τη βοήθεια ενός χρήστη του Reddit, του Dan Gliesack, καθώς και μια ιστορία, ώστε να εξηγήσει στα παιδιά – με τον πιο παραστατικό τρόπο – τι είναι η offshore εταιρία και η διατήρηση μετοχών σε κάποια offshore εταιρία και γιατί, κάποιες φορές, δεν αποτελούν κακή ιδέα.

οφσορ 1

“Όταν παίρνεις το χαρτζιλίκι σου, το βάζεις σε ένα κουμπαρά – γουρουνάκι. Αυτός ο κουμπαράς βρίσκεται σε ένα ράφι της ντουλάπας σου. Η μαμά σου το γνωρίζει αυτό και μερικές φορές τον κοιτάει, ώστε να ξέρει πότε βάζεις χρήματα μέσα και πότε τα ξοδεύεις.”

οφσορ 2

“Μια μέρα αποφασίζεις ότι δεν θέλεις πλέον η μαμά σου να κοιτάζει τον κουμπαρά σου. Έτσι, πηγαίνεις στο σπίτι του φίλου σου Τζόνι, με έναν έξτρα κουμπαρά τον οποίο θα φυλάξεις στο δωμάτιό του. Γράφεις το όνομά σου στον κουμπαρά και τον κρύβεις στη ντουλάπα του. η μαμά του Τζόνι είναι πάντα πολύ απασχολημένη ώστε να κοιτάζει τον κουμπαρά του. Άρα μπορείς να βάλεις και το δικό σου κουμπαρά στη ντουλάπα του Τζόνι και να είναι το μυστικό σας.”

οφσορ 3

“Όλα τα παιδιά της περιοχής το θεώρησαν πολύ καλή ιδέα και πάνε όλοι στο σπίτι του Τζόνι με έξτρα κουμπαράδες. Τώρα η ντουλάπα του Τζόνι έχει γεμίσει με κουμπαράδες από όλα τα παιδιά της περιοχής.”

οφσορ 4

“Όμως μια μέρα η μαμά του Τζόνι αποφασίζει να κοιτάξει τον κουμπαρά του και βρίσκει και όλους τους υπόλοιπους κουμπαράδες. θυμώνει πάρα πολύ και παίρνει τηλέφωνο τους γονείς των παιδιών για να τους ενημερώσει.”

οφσορ 5

“Όμως δεν το έκαναν όλα τα παιδιά για κακό σκοπό. Για παράδειγμα, ο μεγάλος αδερφός του Έρικ κλέβει χρήματα από τον κουμπαρά του και έτσι ο Έρικ απλά ήθελε να βρει μια καλύτερη κρυψώνα για τον κουμπαρά του. Η Τάμμυ ήθελε να μαζέψει χρήματα για να αγοράσει στη μαμά του ένα δώρο γενεθλίων, ώστε να της κάνει έκπληξη. Και ο Αζίμ, το έκανε γιατί απλά θεώρησε ότι θα είχε πλάκα.

Βέβαια, κάποια παιδιά το έκαναν για κακό σκοπό. Όπως η Ελίζαμπεθ, που έκλεβε το χαρτζιλίκι των άλλων παιδιών και δεν ήθελε να το μάθουν οι γονείς της. Ή ο Ρις, ο οποίος έπαιρνε κρυφά χρήματα από το πορτοφόλι της μαμάς του. Ή ο Μπόμπυ, ο οποίος έπρεπε να προσέχει τη διατροφή του και δεν ήθελε να καταλάβουν οι γονείς του ότι έπαιρνε χρήματα από τον κουμπαρά για να αγοράσει γλυκά.”

οφσορ 6

“Στην πραγματική ζωή, πολλοί και σημαντικοί άνθρωποι έκρυβαν τους κουμπαράδες τους στο σπίτι του Τζόνι στον Παναμά. Οι μαμάδες τους το ανακάλυψαν και πολύ σύντομα θα μάθουμε ποιοι το έκαναν για καλό και ποιοι για κακό σκοπό. Πάντως, τώρα όλοι βρίσκονται σε μπελάδες.”

οφσορ 7

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress