Μοναδικοί ορυζώνες από ψηλά!

Οι ορυζώνες Χονγκχέ Χάνι στο Γιουνάν, Κίνα, καλύπτουν μια τεράστια έκταση 16.603 εκταρίων. Αυτές οι θεαματικές πεζούλες που χύνονται σαν καταρράκτης από τις πλαγιές των βουνών Αϊλάο, βρίσκονται στις πηγές του ποταμού Χονγκ.

Κατά τα τελευταία 1.300 χρόνια, οι Χάνι έχουν αναπτύξει ένα περίπλοκο σύστημα καναλιών για να φέρουν νερό από τις βουνοκορφές σε αυτές τις πεζούλες. Έχουν επίσης δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα καλλιέργειας που περιλαμβάνει βουβάλια, αγελάδες, πάπιες, ψάρια και χέλια και που υποστηρίζει την παραγωγή του κόκκινου ρυζιού, μιας πρωτογενούς καλλιέργειας της περιοχής. Οι ορυζώνες αναγνωρίστηκαν επίσημα από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς το 2013.

Αν και δεν είναι ακριβώς ένας τουριστικός προορισμός, ορδές φωτογράφων έχουν επισκεφθεί τους ορυζώνες Γιουανγιάνγκ. Το τοπίο αλλάζει έντονα τη διάρκεια του έτους. Τον Απρίλιο οι πεζούλες είναι καταπράσινες καθώς το ρύζι άρχισε να αναπτύσσεται, σε επόμενη στιγμή του έτους είναι κιτρινωπές- καφετιές ενώ το ρύζι ωριμάζει. Τον Φεβρουάριο, οι πεζούλες είναι γυμνές, με το νερό να αντανακλά τον ουρανό.

Πηγή: CRI

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress