Μια 86χρονη πρωταθλήτρια στο τρίαθλο!

Η 86χρονη μοναχή Madonna Buder από το Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών είναι γνωστή και ως η «σιδερένια καλόγρια» καθώς από τα 52 της χρόνια έχει ξεκινήσει την συμμετοχή της σε αγώνες τρίαθλου, τερματίζοντας σε περισσότερους από 340 αγώνες σε αρκετούς από αυτούς να έχει λάβει ακόμα και την πρώτη θέση!

ffd

Η Marie Dorthy Buder όπως είναι το πραγματικό της όνομα γεννήθηκε το 1930 και ο αθλητισμός δεν ήταν ποτέ στα ενδιαφέροντας της, με την ίδια σε ηλικία μόλις 23 χρονών να αποφασίζει να στραφεί προς τον μοναχισμό αποκτώντας πλέον το όνομα της μοναχής Madonna. Η αδελφή Madonna έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχει ζήσει σε διάφορα γυναικεία καθολικά μοναστήρια αφιερώνοντας τη ζωή της μεταδίδοντας την διδασκαλία του Ιησού και συμμετέχοντας ενεργά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 η ίδια μαζί με 38 άλλες μοναχές ίδρυσαν μια δικιά τους κοινότητα από μοναχές που δεν ήταν τόσο αυστηρή όσο η επίσημη καθολική εκκλησία και που τους επέτρεπε να διαλέξουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής που περιλάμβανε και τον αθλητισμό, κάτι που στα περισσότερα καθολικά μοναστήρια δεν επιτρεπόταν!

6554 ds2

Εκεί η μοναχή Madonna ανακάλυψε την αγάπη της για το τρέξιμο, ξεκινώντας καθημερινές προπονήσεις, και στα 48 της χρόνια συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στον πρώτο της αγώνα τρεξίματος τερματίζοντας μάλιστα στους δέκα πρώτους δρομείς..

Η ίδια συνέχισε απτόητη την συμμετοχή της σε αγώνες δρόμου, και στα 52 της αποφάσισε να ασχοληθεί και με το τρίαθλο εκπλήσσοντας τους πάντες με τις επιδόσεις της, τερματίζοντας με πολύ καλύτερους χρόνους από αθλητές πολλά χρόνια μικρότερους της..

sa1

Το 2012 η μοναχή Madonna συμμετείχε στον επίπονο αγώνα Ironman, διεκδικώντας μια θέση στο βιβλίο Γκίνες ως η συμμετοχή με την μεγαλύτερη ηλικία σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Ο αγώνας Ironman περιλαμβάνει 4 χιλιόμετρα κολύμπι, 120 χιλιόμετρα ποδήλατο! Και 40 χιλιόμετρα τρέξιμο, και όλα αυτά πρέπει να γίνουν μέσα σε 17 ώρες, με την ίδια να τερματίζει με άνεση τον αγώνα!

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress