Μια φυλακή επί πληρωμή!

Μια παλιά φυλακή στην πολιτεία Τελανγκάνα στην Ινδία, άνοιξε πάλι τις πόρτες τις, αυτή φορά με διαφορετικούς επισκέπτες, καθώς τον ρόλο των φυλακισμένων “παίζουν” επισκέπτες και τουρίστες της περιοχής που καταβάλλοντας ένα μικρό ποσό, μπορούν να περάσουν ένα 24ωρο μέσα σε ένα κελί, ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα ενός φυλακισμένου.. Ο κάθε εθελοντής φυλακισμένος, αφού κάνει την κράτηση του κελιού του, μόλις φτάσει στις φυλακές το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει είναι να φορέσει την στολή του φυλακισμένου και να παραλάβει το μεταλλικό πιάτο και ποτηράκι του για το φαγητό του, καθώς και μια μπάρα σαπουνιού για το μπάνιο του στα κοινόχρηστα ντους των φυλακών που δεν διαθέτει φυσικά και ζεστό νερό..

bgg

Κατά την διάρκεια της 24ωρης παραμονής τους, οι “φυλακισμένοι” βρίσκονται συνέχεια υπό την επίβλεψη των φρουρών των φυλακών, οι οποίοι πολλές φορές θα τους βάλουν να κάνουν και μερικές αγγαρείες όπως να σφουγγαρίσουν καλά το κελί τους, ή να πάνε στα μαγειρεία και να καθαρίσουν πατάτες.. Ο διευθυντής των ιδιαίτερων φυλακών, Lakshmi Narasimha μιλώντας στην εφημερίδα Indian Express, δήλωσε ότι κάθε επισκέπτης που είναι διατεθειμένος να ξοδέψει 6 ευρώ για να μείνει στις φυλακές, θα ζήσει μια αξέχαστη εμπειρία και θα βιώσει πως είναι πραγματικά η ζωή στις φυλακές.

Το πρόγραμμα των φυλακισμένων περιλαμβάνει εγερτήριο στις 5 τα ξημερώματα, καθαρισμό του κελιού τους που ακολουθείτε από σχολαστική επιθεώρηση..Στις 6 όλοι οι φυλακισμένοι βγαίνουν στο προαύλιο των φυλακών όπου μετά την προσευχή και τον καθαρισμό του χώρου, θα πάρουν το πρωινό τους που περιλαμβάνει τσάι και μια φρυγανιά! Στις 12 το μεσημέρι θα ακολουθήσει το μεσημεριανό γεύμα που είναι πιο πλούσιο και πιο χορταστικό από το πρωινό και στις 6 το απόγευμα οι έγκλειστοι της ιδιαίτερης αυτής φυλακής θα φάνε το βραδινό τους φαγητό. Στις 6:30 θα πρέπει όλοι οι κρατούμενοι να βρίσκονται μέσα στα κελιά τους, τα οποία κλειδώνονται κανονικά και οι φρουροί περνάνε κατά τακτά χρονικά διαστήματα χτυπώντας με τα ρόπαλα τους στα κελιά για να τσεκάρουν αν όλα είναι εντάξει.. Το επόμενο πρωί οι εθελοντές φυλακισμένοι θα ξυπνήσουν στις 5 όπου και θα περάσουν προς την ρεσεψιόν πλέον των φυλακών προκειμένου να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και να πάρουν το εξιτήριο προς την ελευθερία..

Newmail.gr

jail

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress