Μια πόλη φάντασμα στην Αλάσκα!

Η πόλη Kennicott, στην Αλάσκα υπήρξε μια πόλη μεταλλωρύχων που ιδρύθηκε το 1900, όταν μια μερίδα επενδυτών από την Νέα Υόρκη ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή και διαπίστωσαν ότι στο σημείο υπήρχαν τεράστιες ποσότητες από χαλκό. Μέσα σε λίγους μήνες ξεκίνησε η κατασκευή των πρώτων σπιτιών, μαγαζιών,ακόμα και τραπεζών! Ήταν τέτοια η ανάπτυξη της περιοχής που κατασκευάστηκε μέχρι και σιδηροδρομική γραμμή που ένωνε την πόλη με κεντρικές πόλεις της Αλάσκα.

αλ1 αλ2

Με την πάροδο του χρόνου και με τις ποσότητες του χαλκού να αποφέρουν τεράστια κέρδη ακόμα και στους ίδιους τους μεταλλωρύχους, η πόλη απέκτησε ξενοδοχεία, αρκετά μπαρ μέχρι και τρεις οίκους ανοχής..

αλ3

Υπολογίζεται ότι από το 1911 μέχρι το 1938 είχε εξορυχθεί χαλκός συνολικής αξίας πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια. Με το πέρασμα όμως του χρόνου και με την έντονη εξόρυξη του βουνού όπως ήταν αναμενόμενο οι ποσότητες του χαλκού ολοένα και μειώνονταν για να φτάσουμε στις αρχές του 1940 όπου και η εταιρεία που έκανε τις εξορύξεις να αποφασίσει να σταματήσει τις εργασίες της στην περιοχή, γεγονός που οδήγησε μέσα σε 5 χρόνια την πλήρη ερημοποίηση της περιοχής και της πόλης.

αλ4 αλ5 αλ6

Το 1960 έγινε μια προσπάθεια από μια άλλη εταιρεία να ξεκινήσουν πάλι οι εργασίες στο βουνό, χωρίς όμως να προχωράει το όλο εγχείρημα καθώς το κόστος επαναλειτουργίας της μονάδας ήταν πολύ υψηλό. Μέχρι και σήμερα η πόλη – φάντασμα αποτελεί τουριστική ατραξιόν όπου τουρίστες κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες την επισκέπτονται..

αλ7 αλ8 αλ9 αλ10 αλ11

 

Πηγή φώτο: Charles Anderson

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress