Μια πόλη για μυστικούς πράκτορες!

Η μικρή πόλη Sugar Grove βρίσκεται στην πολιτεία της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, και μοιάζει μια συνηθισμένη και ήσυχη πόλη που βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά ενός μεγάλου δάσους της πολιτείας. Η πόλη αποτελείται από δεκάδες μικρά σπίτια και διαθέτει ένα μικρό σούπερ μάρκετ, βενζινάδικο ακόμα και ένα μικρό ξενοδοχείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μικρή αυτή πόλη είναι ενεργειακά αυτόνομη με μεγάλες εγκαταστάσεις με γεννήτριες για την αδιάκοπη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, με την πόλη να διαθέτει επίσης αυτόνομη παροχή νερού με γεωτρήσεις και εξελιγμένα συστήματα καθαρισμού νερού!

village-2

Όλα μοιάζουν φυσιολογικά σε αυτή τη μικρή πόλη, με την διαφορά ότι η πόλη διαθέτει έναν τεράστιο φράχτη που κυριολεκτικά απομονώνει ολόκληρη την περιοχή με τον έξω κόσμο, θυμίζοντας περισσότερο ένα μεγάλο “στρατόπεδο” παρά μια κανονική πόλη! Ο λόγος είναι οι κάτοικοι που ζούσαν για δεκαετίες στη Sugar Grove, που ήταν όλοι υπάλληλοι της NSA, της Αμερικανικής Κρατική Υπηρεσίας πληροφοριών, μια υπηρεσία που είναι ανώτερη ακόμα και από τη CIA. Η NSA έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί, με τις συγκεκριμένες κατηγορίες να υφίστανται ακόμα και σήμερα, ότι έχει στήσει ένα τεράστιο δίκτυο παρακολούθησης όλων των ηλεκτρονικών και ψηφιακών συνομιλιών όλων των κατοίκων του πλανήτη. Με τη χρήση εξελιγμένων συστημάτων παρακολούθησης, η NSA μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαβάζει όλα τα email, sms, ακόμα και να βλέπει σε πραγματικό χρόνο την οθόνη του υπολογιστή και του κινητού μας.

village-3

Για να επανέλθουμε στο θέμα της πόλης της NSA, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια στην “μυστική” πόλη κατοικούσαν περισσότεροι από 500 υπάλληλοι της υπηρεσίας μαζί με τις οικογένειες τους. Οι κάτοικοι-πράκτορες της πόλης εργάζονταν πάνω στο πρόγραμμα ECHELON, που ήταν ένα τεράστιο δίκτυο από δορυφόρους και κεραίες τοποθετημένες σε στρατηγικά σημεία πάνω στον πλανήτη (η Κύπρος είχε επίσης τέτοιες εγκαταστάσεις), με το δίκτυο ECHELOΝ να παρακολουθεί κυριολεκτικά όλα τα ηλεκτρονικά και ψηφιακά ίχνη και που σύμφωνα με φήμες οδήγησε στον εντοπισμό και την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν  στις 2 Μαΐου του 2011 στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν!

village-4

Η πόλη δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, και εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου σε μια πόλη παγκόσμιου βεληνεκούς παρακολούθησης.. Με την χρήση εξελιγμένων συστημάτων παρακολούθησης και με το σύστημα ECHELON να μην χρησιμοποιείται πλέον καθώς το παιχνίδι της παρακολούθησης πέρασε στο διάστημα αλλά και σε εγκαταστάσεις που δεν απαιτούν πλέον τη χρήση μεγάλων δορυφορικών πιάτων και κεραιών, οι κάτοικοι της πόλης άρχισαν σιγά σιγά να την εγκαταλείπουν με την πόλη σήμερα να δημοπρατείται ολόκληρη! Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ορισμένοι δισεκατομμυριούχοι που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την πόλη των μυστικών πρακτόρων! Ωστόσο η NSA δεν έχει απομακρυνθεί από την περιοχή και σύμφωνα με θεωρίες “συνωμοσίας” έχει δημιουργηθεί μια πιο μικρή και σύγχρονη βάση λίγα χιλιόμετρα έξω από τη βάση!

village-5 village-6

Newmail.gr με πληροφορίες από AtlasObscura

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress