Μια πυραμίδα στην Ολλανδία!

Στην πόλη Woudenberg στην Ολλανδία, βρίσκεται η μεγαλύτερη πυραμίδα σε Ευρωπαικό έδαφος, γνωστή και ως η πυραμίδα Austerlitz! H πυραμίδα που έχει συνολικό ύψος 36 μέτρα χτίστηκε το 1804 από στρατιώτες του Ναπολεόντα και πήρε το όνομα της από την μάχη του Austerlitz, όταν ο Ναπολέων κέρδισε του Ρώσους αλλά και τους Αυστριακούς σε μια μάχη που έμεινε στην ιστορία.

pyr2

Μετά το τέλος της μάχης, ο στρατηγός Μαρμόντ που ηγείτο των στρατευμάτων του Ναπολέοντα, και εμπνευσμένος από τις Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο, διέταξε τους στρατιώτες του να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν μια αντίστοιχη πυραμίδα που θα υπενθυμίζει σε όλους την μεγαλειώδη νίκη που κατάφεραν στο συγκεκριμένο σημείο.

pyr4 pyr3

 

Η κατασκευή της πυραμίδας διήρκησε σχεδόν ένα μήνα για να φτάσει στα 36 μέτρα σε ύψος και στο τέλος να προστεθεί ένας ξύλινος οβελίσκος 13 μέτρων κάνοντας ακόμα πιο εντυπωσιακή την Ευρωπαική Πυραμίδα! Με το πέρασμα των αιώνων η πυραμίδα άρχισε να παρουσιάζει σημαντικά σημάδια φθοράς μέχρι που το 2004 αποφασίστηκε η ριζική αναστήλωση και ανακαίνιση της όπου μέχρι και σήμερα παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας!

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress