Μια πολύτιμη βοήθεια για τις ανηφόρες!

Η πόλη Τροντχάιμ στην Νορβηγία, είναι η μοναδική πόλη στον πλανήτη, που διαθέτει ειδικά “lift” παρόμοια με αυτά που συναντάμε στα χιονοδρομικά κέντρα, προκειμένου να βοηθήσει τους ποδηλάτες να ανέβουν δύσκολες ανηφόρες!

λιφτ1 λιφτ2

Η ιδέα υπήρχε από το 1993, αλλά το 2012 τελειοποιήθηκε ο μηχανισμός και πλέον όλοι οι ποδηλάτες μπορούν να ανέβουν την απότομη ανηφόρα μήκους σχεδόν 200 μέτρων χωρίς να καταβάλουν καμία προσπάθεια. Ο χρήστης του lift αφού προμηθευτεί μια κάρτα από τον Δήμο, την εισάγει στο τερματικό μηχάνημα που βρίσκεται στην αφετηρία της διαδρομής και σε λίγα δευτερόλεπτα εμφανίζεται ένα πετάλι πάνω στο οποίο ακουμπάει το δεξί του πόδι.. Αμέσως μετά ξεκινάει η ανάβαση με μέγιστη ταχύτητα 2 μέτρα το δευτερόλεπτο, μια ταχύτητα ασφαλείας για να αποφεύγονται ατυχήματα.

λιφτ3 λιφτ33

Το συγκεκριμένο lift, έκανε και τους περισσότερους κατοίκους της πόλης να αγαπήσουν την ποδηλασία αφού σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, περισσότερο από το 50% του πληθυσμού του Τροντχάιμ χρησιμοποιεί πλέον το ποδήλατο σε καθημερινή βάση λόγω της μοναδικής αυτής ευκολίας στην ανηφόρα!

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress