Μια βιβλιοθήκη στη Συρία!

Ανάμεσα στα ερείπια ενός μισογκρεμισμένου κτιρίου βρίσκεται καλά κρυμμένη μια βιβλιοθήκη σε ένα προάστιο της Δαμασκού στη Συρία. Είναι από τα λίγα σημεία της πόλης που δίνουν μια νότα αισιοδοξίας σε μια χώρα που μέχρι και σήμερα βομβαρδίζεται σε καθημερινή βάση. Η ιδέα ξεκίνησε από ορισμένους τολμηρούς κατοίκους της πόλης που αρνούνται να εγκαταλείψουν την χώρα τους και θέλουν κάτω από τις αντίξοες συνθήκες ενός πολέμου να περάσουν ένα θετικό μήνυμα και να προσφέρουν ταυτόχρονα λίγες ώρες χαλάρωσης στους συμπολίτες τους.

λικ

Τα μέλη της ομάδας που έχουν δημιουργήσει την πρωτότυπη αυτή βιβλιοθήκη, περιφέρονται σε βομβαρδισμένα σπίτια και κτίρια και αναζητούν βιβλία που έχουν διασωθεί από τους βομβαρδισμούς, και ρισκάροντας καθημερινά τη ζωή τους, μεταφέρουν τα βιβλία στην βιβλιοθήκη που έχουν δημιουργήσει!

Ένα από τα μέλη της ομάδας δήλωσε πρόσφατα στο BBC ότι η διαδικασία συλλογής των βιβλίων είναι εξαιρετικά επικίνδυνη καθώς τα περισσότερα από τα βιβλία που συλλέγουν βρίσκονται ακριβώς πάνω στην πρώτη γραμμή πυρός, με τις βόμβες να σκάνε πολλές φορές λίγα μέτρα μακρυά τους..

λικ75

Εθελοντές από ανθρωπιστικές οργανώσεις που βρίσκονται στη Συρία, δανείζονται αρκετά από τα βιβλία της βιβλιοθήκης και τα δίνουν σε τραυματισμένους στα νοσοκομεία της Δαμασκού και των γύρω πόλεων, και δεν είναι και λίγα τα παιδιά που επισκέπτονται καθημερινά την βιβλιοθήκη για να δανειστούν ένα βιβλίο. Γιατί ακόμα και μέσα στο σκοτάδι μπορεί να υπάρξει φως και ελπίδα και αυτό το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο όλοι όσοι δημιούργησαν την ιδιαίτερη αυτή βιβλιοθήκη στην εμπόλεμη Συρία!

λικκθ

 

 

 

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress