Μια απρόσιτη Νήσος!

To Τριστάν ντα Κούνια αποτελείται από μικρά νησιά στον νότιο Ατλαντικό Ωκεανό, σχεδόν 3.000 χλμ από την Νότια Αφρική και 4.000 χλμ από την Νότια Αμερική, καθιστώντας το Τριστάν ντα Κούνια το πιο απομονωμένο αρχιπέλαγος στον κόσμο.

fdsc απ2

Το κύριο νησί είναι το Τριστάν ντα Κούνια που είναι και το μοναδικό που κατοικείται, καθώς τα μικρότερα νησιά , “η απρόσιτη Νήσος” , η Νήσος Γκαφ καθώς και τα Νησιά του Αηδονιού είναι ακατοίκητα. Το Τριστάν ντα Κούνια είναι εξαρτημένο έδαφος του Βρετανικού υπερπόντιου εδάφους της Αγίας Ελένης.

mapp απεεε αποεςς

 

 

Η Απρόσιτη νήσος ανακαλύφθηκε από Ευρωπαίους το 1665, ενώ χρόνια νωρίτερα ένα πλοίο από την Δανία είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει το νησί αλλά λόγω του απότομου βραχώδους εδάφους του, το πλήρωμα του πλοίου δεν κατάφερε ποτέ να αποβιβαστεί στο νησί και υποχρεώθηκε να επιστρέψει στην Ευρώπη!

ατλα

Το νησί καλύπτεται στο μεγαλύτερο μέρος του από πράσινο  και από μια σπάνια ποικιλία πολύχρωμων λουλουδιών, ενώ οι μοναδικοί κάτοικοι του νησιού είναι οι Ατλαντισίες, ένα είδος πτηνού που συναντάται μόνο στην Απρόσιτη Νήσο!

 

φδ

 

 

ωψχ

εντ

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress