Μια έρημος δίπλα στη θάλασσα!

Στην Ιαπωνία βρίσκονται αυτοί οι πελώριοι αμμόλοφοι γνωστοί και ως οι αμμόλοφοι Tottori, που πήραν το όνομα τους από την ομώνυμη πόλη Tottori που βρίσκεται στο νησί Χονσού. Οι εντυπωσιακοί αμμόλοφοι που σχηματίζουν μια άτυπη έρημο, εκτείνονται για περισσότερα από 16 χιλιόμετρα σε ολόκληρη την ανατολική ακτή του νησιού και σε ορισμένα σημεία φτάνουν μέχρι και τα 2 χιλιόμετρα προς το εσωτερικό του νησιού!

σνο3 σνοοο2

Οι αμμόλοφοι που σχηματίζονται από τους δυνατούς ανέμους και των δυνατών θαλάσσιων ρευμάτων της περιοχής, φτάνουν σε ορισμένα σημεία μέχρι και τα 90 μέτρα σε ύψος, με κλίση ακόμα και στις 40 μοίρες με αρκετούς τολμηρούς να κάνουν ακόμα και Sandboarding, που είναι το snowboard αλλά στην άμμο! Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού οι θερμοκρασία στους αμμόλοφους δεν έχει να ζηλέψει καθόλου τις θερμοκρασίες στις πραγματικές ερήμους καθώς το θερμόμετρο αγγίζει συχνά ακόμα και τους 50 βαθμούς Κελσίου!

σνοοο31 σνοοο211 το22

Οι αμμόλοφοι υπάρχουν στο νησί τα τελευταία 100,000 χρόνια και αποτελούν έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, με δύο εκατομμύρια τουρίστες να επισκέπτονται αυτή την παραθαλάσσια έρημο κάθε χρόνο!

το34 το999

 

τοτ1 τοτ2 τοτ3

 

fd σνοο2

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress