Έκανε μήνυση στους γονείς της επειδή ανέβαζαν φωτογραφίες της στο Facebook!

Με τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να έχουν επιδοθεί τα τελευταία χρόνια, σε έναν ανελέητο “πόλεμο” εντυπώσεων, ανεβάζοντας στο διαδίκτυο προσωπικές τους στιγμές, τα μέρη που πάνε διακοπές ακόμα και τα φαγητά και τα ποτά που πίνουν… ένα 18χρονο κορίτσι στράφηκε ακόμα και εναντίον των γονιών της, στέλνοντας τους στο δικαστήριο γιατί είχαν δημοσιεύσει στο Facebook περισσότερες από 500 φωτογραφίες της χωρίς να έχουν την συγκατάθεση της. H 18χρονη από το κρατίδιο Καρινθία της Αυστρίας, που δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της, είχε προειδοποιήσει αρκετές φορές τους γονείς της να κατεβάσουν άμεσα όλες τις φωτογραφίες από τους λογαριασμούς τους στο Facebook, με τους γονείς να μην την παίρνουν στα σοβαρά συνεχίζοντας ταυτόχρονα να ανεβάζουν περισσότερες φωτογραφίες με την 18χρονη!

Η ίδια μιλώντας σε εφημερίδα της Αυστρίας, τόνισε ότι οι γονείς της ανέβαζαν φωτογραφίες όταν η ίδια ήταν 11 χρονών φτάνοντας μέχρι και σήμερα παραπάνω από 500 φωτογραφίες με την ίδια να έχει φωτογραφηθεί σε διάφορες ντροπιαστικές σκηνές που δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να δημοσιεύονται και να βρίσκονται σε κοινή θέα, αφού είναι γνωστό ότι την φωτογραφία δεν την βλέπουν μόνο οι φίλοι που έχει κάποιος στο Facebook, αλλά επίσης και όλοι οι φίλοι του φίλου σου αν έχουν κάνει Like, που πρακτικά σημαίνει ότι μια φωτογραφία ενός ανήλικου παιδιού μπορεί να την δούνε χιλιάδες άνθρωποι μέσα σε λίγες ώρες αν έχει αρκετά Likes!

nhm

H κοπέλα ενώ είχε προειδοποιήσει πολλές φορές τους γονείς της να κατεβάσουν όλες τις φωτογραφίες από το Facebook, και ενώ δεν έβρισκε καμία ανταπόκριση, μόλις συμπλήρωσε τα 18 της χρόνια, βρήκε ένα δικηγόρο και έκανε μήνυση στους γονείς της, με την δίκη να έχει οριστεί για τις αρχές Νοεμβρίου. Ο δικηγόρος της κοπέλας Michael Remi τόνισε ότι έχουν πολλές πιθανότητες να κερδίσουν την δίκη, γιατί υπάρχουν αποδείξεις ότι και οι δύο γονείς παραβίασαν την ιδιωτική ζωή της κόρης τους δημοσιεύοντας φωτογραφίες της, και με μια πρόχειρη εκτίμηση τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι γονείς να χρειαστεί να καταβάλλουν στην κόρη τους το ποσό των 10,000 ευρώ!

Να σημειώσουμε ότι η 18χρονη έχει φύγει από το σπίτι της και μένει στο σπίτι μιας συμμαθήτριας της, εξάλλου θα ήταν περίεργο να συγκατοικείς με αυτούς που στέλνεις στα δικαστήρια. Για αυτό λοιπόν, διαδικτυακοί γονείς… προσοχή!

Newmail.gr 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress